Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

'Şahinler' çetesinin bir üyesi Yunanistan'da yakalandı: Sedat Şahin'in yeğeni olabilir

Yunan polisi, 'Şahinler' suç örgütüne üye olduğu şüphesiyle E.K. isimli bir Türk vatandaşını tutukladı.

'Şahinler' çetesinin bir üyesi Yunanistan'da yakalandı: Sedat Şahin'in yeğeni olabilir

12PUNTO DIŞ HABERLER

E.K. İsimli bir Türk vatandaşı, Yunanistan'ın Sakız Adası'nda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yunan basını, E.K.'nin 'Şahinler' suç örgütüne üye olduğunu ve örgütün lideri Sedat Şahin'le yakın ilişkileri bulunduğunu yazdı.

Yunanistan'da tutuklanan E.K.'nin Sedat Şahin'in yeğeni olduğu iddia edildi.

POLİS E.K.'NİN EVİNDE SAHTE BELGE VE YASADIŞI SİLAH BULDU

Şahsın evinde yapılan aramada bir tabanca, bir şarjör, 41 mermi ve iki sahte belge (bir İtalyan kimlik kartı ve bir ehliyet) bulunduğu bildirildi. Basına göre Yunan istihbaratı, E.K.'nin Türkiye'de süregelen çete savaşlarından kaçmak için Yunanistan'a kaçtığını düşünüyor.

Yunan basınının Göç ve İltica Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, E.K.'ye 14 Haziran'da verilen iltica kartının iki yıl süreyle geçerliydi, ancak E.K.'nin iltica başvurusu halen sonuçlanmamıştı.

Yunan televizyonu MEGA TV, olayı şu ifadelerle haberleştirdi:

'11 Eylül'de Sakız Adası'nda tutuklanan 30 yaşındaki Türk vatandaşı, adada seyahat etmesine ve ev kiralamasına olanak tanıyan iki yıllık bir 'sığınma' kartıyla Yunanistan'da serbestçe dolaşıyordu. Silah bulundurma ve sahtecilik suçlamalarıyla gözaltına alınan adam bu yılın başlarında Diavata üzerinden Yunanistan'a giriş yapmıştı.' 

YUNANİSTAN'DA DA SUÇA KARIŞMIŞ OLABİLİR

E.K. sahip olduğu iltica kartıyla Yunanistan içinde serbestçe gezebiliyordu. E.K.'nin Auğstos ayında Sakız Adası'na giderek, burada tutuklandığı evi kiraladığı anlaşıldı.

MEGA TV haberinde E.K.'nin sosyal medya hesabından sahibi olduğu lüks bir otomobil ve 'ağır silahlarla' verdiği pozları paylaştığını da bildirdi.

MEGA TV'nin aktardığına göre E.K., Yunanistan Ulusal İstihbarat Servisi(EYP)'nin operasyonu sonucu yakalandı. 

Haberde E.K.'nin, bir yıl kadar önce 6 Türk vatandaşının Yunanistan'da öldürülmesi ve Pire'de gerçekleşen biz dizi silahlı saldırıyla bağlantılarının incelendiği belirtildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Şahinler Çetesi Sedat Şahin yunanistan Sakız Adası