Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sahte eser skandalıyla anılan Orlando Sanat Müzesi mali krizde

FBI'ın baskınıyla anılan Orlando Müzesi'nin mali krizde olduğu aktarıldı. Müzenin, sahte eser skandalının neden olduğu itibar kaybını toparlamak için yaptığı harcamalar neticesinde kredi limitlerini aştığı, fonlarını tükettiği ve 500 bin dolar borçlandığı belirtildi.

Sahte eser skandalıyla anılan Orlando Sanat Müzesi mali krizde

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Orlando Sanat Müzesi, Afroamerikan graffiti sanatçısı ve yeni dışavurumcu ressam Jean-Michel Basquiat'nın az görülen eserlerinden oluşan bir serginin FBI tarafından basılmasının ve resimlerin sahte olduğunun ortaya çıkarılmasının ardından şimdi de yaşadığı mali krizle gündeme geldi.

2022 yılında ortaya çıkan sahte eser skandalının ardından Orlando Müzesi'nin İcra Kurulu Başkanı Cathryn Mattson'ın, aralık ayında bir grup mütevelli üyesi ve bağışçıyla özel bir toplantıda bir araya geldiği ve Müzenin kurumu bu kargaşadan, "itibarının son kırıntılarına tutunarak" çıkartmak için basın danışmanları ve avukatlara ödeme yapmak üzere kasasını tükettiği söyleniyor.

500 BİN DOLARLIK BORÇ VAR

Mattson, müzenin bir yıl içinde bütçelenmemiş harcamalarında yüzde 25'lik bir artış gördüğünü, kredi limitlerini aştığını ve yedek fonlarını tükettiğini, ancak 500 bin dolar borçlandığını belirtti.

Mattson, Times'a verdiği demeçte, OMA'nın haziran ayında sona erecek olan mali yıl sonu tablosu itibariyle yıllık yaklaşık 4 milyon dolarlık bütçesinde 835 bin dolarlık bir açık öngördüğünü söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Orlando Müzesi FBI

İlgili Haberler