Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Sosyal medya fenomeni insan kaçakçılığı suçundan yakalandı

Dergi kapaklarında yer alan sosyal medya fenomeni Kat Torres'in ''insan kaçakçılığı ve kölelik'' suçlarından tutuklandığı açıklandı.

Sosyal medya fenomeni insan kaçakçılığı suçundan yakalandı

Brezilyalı iki genç kadının 2022'de kaybolmasından sonra ailelerin şikayeti sonucunda sosyal medya fenomeni Kat Torres insan kaçakçılığı suçundan tutuklandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre 2022'nin Eylül ayında Brezilyalı iki genç kadının kaybolduğunun bildirilmesi üzerine aileleri ve FBI onları bulmak için ABD çapında bir arama başlattı.

Yapılan arama sonucunda genç kadınların sağlıklı yaşam içerikleri paylaşan sosyal medya fenomeni Kat Torres ile birlikte yaşadıkları tespit edildi. Torres geçtiğimiz aylarda bu kadınlardan birine yönelik insan kaçakçılığı ve kölelik suçlarından sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı. BBC'nin edindiği bilgiye göre ikinci kadınla ilgili de Torres hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Tores, Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio ile partilere katılan ve uluslararası dergilere kapak bir fenomendi. BBC'nin konuştuğu 20'den fazla kadın Torres tarafından dolandırıldıklarını ya da sömürüldüklerini söylüyor ve birçoğu Torres'in kendilerine yönelik muamelesi nedeniyle halen psikiyatrik tedavi gördüklerini paylaşıyor.

MÜVEKKİLİM MASUM 

Torres'in avukatı, BBC'ye yaptığı açıklamada müvekkilinin masum olduğunu savunmaya devam ettiğini ve mahkumiyet kararının temyize sunulduğunu söyledi. Brezilya'da diğer kadınların iddialarıyla ilgili bir soruşturma devam ediyor.

Birleşmiş Milletler'e göre insan kaçakçılığı dünyada en hızlı şekilde yaygınlaşan suçlardan biri ve dünya çapında yılda 150 milyar dolar değerinde kâr getiriyor.



Haber Kaynağı : 12punto

Kat Torres insan kaçakçılığı Leonardo DiCaprio