Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Tayvan'da Lai Ching-te'nin zaferi

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'da, iktidardaki Demokratik İlerleme Partisi'nin (DPP) başkan adayı Lai Ching-te, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı. Lai'nin zaferi, Çin ile Tayvan arasındaki gerilimi artırabilir.

Tayvan'da Lai Ching-te'nin zaferi

Tayvan'da Çin'in egemenlik iddialarını reddeden Lai Ching-te, başkanlık seçimlerini kazandı. Lai'nin Demokratik İlerleme Partisi, Tayvan'ın mevcut seçim sistemi içinde benzeri görülmemiş bir başarı elde ederek üçüncü dönem için yarıştı. Çin ile egemenlik ihtilafı devam ederken, Tayvan halkı başkanlık ve parlamento seçimleri için sandık başına gitti. Başkanlık seçimini kazanan Lai Ching-te, Tayvan'ın ana muhalefet partisi Kuomintang'ın (KMT) adayı Hou Yu-ih'i geride bıraktı.

Seçim sonuçlarına göre, iktidardaki Demokratik İlerleme Partisi, 5 milyondan fazla oy alarak muhalefetteki KMT partisi ve Tayvan Halk Partisi'nin önünde yer aldı. KMT adayı Hou Yu-ih ise seçimde yenilgiyi kabul ederek destekçilerine özür dilemek istediğini belirtti.

Lai'nin liderliğindeki Demokratik İlerleme Partisi, Tayvan'ın ayrı bir kimliğe sahip olduğunu savunarak Çin'in egemenlik iddialarını reddediyor ve üçüncü dönem için benzeri görülmemiş bir başarı elde etmiş durumda. Çin ise seçim öncesinde Lai'yi tehlikeli bir ayrılıkçı olarak suçlamış ve yaptığı görüşme çağrılarını reddetmişti.



Haber Kaynağı : 12punto

Başkanlık seçimi Tayvan Lai Ching-te Hou Yu-ih