Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Tepki çeken Gazze önerisi: 'Hiroşima ve Nagazaki gibi bombalanması gerekiyor'

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Walberg, tepki çeken ifadeler kullanarak, Gazze'ye 'atom bombası' atılması gerektiği imasında bulundu.

Tepki çeken Gazze  önerisi: 'Hiroşima ve Nagazaki gibi bombalanması gerekiyor'

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tim Walberg, Gazze'nin, İkinci Dünya Savaşı'nda atom bombası atılan 'Hiroşima ve Nagazaki kentleri gibi bombalanması gerektiğini' savundu.

Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre, Walberg, Michigan eyaletindeki Dundee kasabasında katıldığı bir etkinlikte, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılması için kurulacak geçici limanlara ilişkin soruyu yanıtladı.

Walberg, ABD'nin Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için liman kurmak gibi çalışmalar yapmaması ve gönderilecek insani yardımlar için 'bir kuruş bile harcamaması' gerektiğini söyledi.

ABD'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombası attığı Japonya'daki iki şehre atıfta bulunan Walberg, aynısının Gazze için de yapılması gerektiğini belirterek, "Nagazaki ve Hiroşima gibi olmalı. Çabucak halledilmeli" dedi.

CAIR TEPKİ GÖSTERDİ

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Michigan Şubesi (CAIR-MI), internet sitesinden yaptığı açıklamada, Walberg'i bu sözleri dolayısıyla kınadı.

CAIR-MI Direktörü Dawud Walid, Walberg'in sözlerinin insan hayatına ve uluslararası hukuka değer veren tüm Amerikalılar tarafından kınanması gerektiğini belirtti.

Gazze'de yaşayan halkın tümünün hayatını kaybetmesine yol açacak çağrının bu kadar rahat şekilde yapılmasının 'tüyler ürpertici' olduğunu vurgulayan Walid, "Filistin halkının bu derece insanlıktan çıkarılması, Gazze ve Batı Şeria'da her gün tanık olduğumuz katliam ve acının devam etmesine neden olmakta" ifadesini kullandı.


Haber Kaynağı : AA

ABD Gazze İsrail tim walberg