Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

THY'den havalimanlarına dijital tercüman

Türk Hava Yolları, iletişimi geliştirmek için SmartMic dil çeviri cihazlarını Türkiye ve İngiltere’deki havalimanlarında hizmete sunuyor.

THY'den havalimanlarına dijital tercüman

Türk Hava Yolları, iletişimi geliştirmek için SmartMic dil çeviri cihazlarını Türkiye ve İngiltere’deki havalimanlarında hizmete sunuyor. Bu cihazlar, yolcuların kendi ana dillerinde konuşmasını sağlayarak, söylenenleri personelin ana diline anında çeviriyor. 

Cihazlar her iki tarafında da yedi inçlik ekranlarla donatılmış ve bu sayede çeviriler gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor. Toplamda 100 cihaz, 52 dili ve 72 aksanı destekleyerek Türk Hava Yolları’nın merkezinin yanı sıra bölgesel havalimanlarında tanıtıldı. Şirket, teknolojiyi yakın gelecekte Birleşik Krallık’ta da sunmayı ve 2024 boyunca küresel kapsama alanını genişletmeyi planlıyor.

Türk Hava Yolları CEO’su Bilal Ekşi, bu gelişmeyle ilgili şunları söyledi: “Amacımız dünyayı birleştirmek ve seyahati herkes için erişilebilir kılmak. Türkiye üzerinden transit geçiş yapan yolcularımızın personelimizle kendi dillerinde iletişim kurmasını sağlayan bu yenilikçi SmartMic cihazını tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. 

Yolcularımızın uyruklarından bağımsız olarak sorunsuz bir seyahat deneyimi yaşamalarını amaçlıyoruz ve SmartMic cihazlarının Türk Hava Yolları ile seyahatlerini daha keyifli hale getirmesini umuyoruz.” Türk Hava Yolları, Avustralya’ya ilk uçuşlarını önümüzdeki ay başlatacak. Başlangıç hizmeti 15 Mart’ta duyurulmuştu ancak daha sonra ay başına ertelendi.


Haber Kaynağı : 12punto

Bilal Ekşi Birleşik Krallık Cihaz destek İngiltere işletme personel Seyahat Teknoloji Türk Hava Yolları yolcu