Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Trump gelinini Cumhuriyetçi Ulusal Komite başkanlığına aday gösterdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, gelini Lara Trump’ı Cumhuriyetçi Ulusal Komite (RNC)’nin eş başkanı olması için aday gösterdi.

Trump gelinini Cumhuriyetçi Ulusal Komite başkanlığına aday gösterdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri için kampanyasına devam ederken, pazartesi günü yaptığı bir konuşmada gelininin komite başkanlığı için desteğine sahip olduğunu dile getirdi.

Komitenin mevcut yönetiminin Trump’ı hayal kırıklığına uğrattığı yönünde ABD medyasına yansıyan haberlerin ardından, eski başkan bu kez kameralar karşısında gelinine ve Kuzey Carolina Cumhuriyetçi Parti başkanı Micheal Whatley’e eş başkanlık için destek verdi.

Komite, mevcut başkan Ronna Mcdaniel’ın istifa etmesi durumunda yeni bir başkan seçecek. ABD medyasına göre, mevcut başkan Mcdaniel 24 Şubat’ta yapılacak Güney Carolina cumhuriyetçi ön seçimlerinin ardından istifa edebilir. 

RNC’nin partideki temel görevi seçimler için bağış toplamak ve seçmenlerin seçimlerde oy kullanması için çalışmak. Trump’ın açıklamalarının ise RNC’de yeni başkanın belirlenmesi için oy kullanacak üyeler arasında etkili olması bekleniyor. 

Trump yaptığı konuşmada, “Lara’nın iletişim becerileri mükemmel ve MAGA’nın temsil ettiği bütün değerlere adanmış birisi” dedi.

Lara Trump, Cumhuriyetçi Ulusal Komite için daha önce çalışmış, özellikle bağış toplama konusunda başarılı bulunmuştu. 

Politico’da yer verilen bir analize göre, Trump’ın NRC başkanlığında talep ettiği değişikliklerin yapılması durumunda, kendi kampanya sürecini daha verimli yönetmesi mümkün olabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

Donald trump Lara Trump