Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Trump Zelenski'yi hedef aldı: 'Tarihin en büyük satıcılarından biri'

Trump, Zelenski'yi hedef alarak ABD'nin Ukrayna'ya maddi yardım yapmak yerine borç vermesi gerektiğini savunan açıklamalarda bulundu.

Trump Zelenski'yi hedef aldı: 'Tarihin en büyük satıcılarından biri'

12PUNTO DIŞ HABERLER

Eski ABD Başkanı Donald Trump, aktıldığı bir etkinlikte konuşma yaparak Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'yi hedef aldı. Trump Ukrayna'nın, ABD'den çok yüksek miktarda maddi yardım aldığını ifade ederken, Ukrayna'ya maddi yardım değil, borç para verilmesi gerektiğini savundu.

 

Cumartesi günü Vandalia, Ohio'da düzenlenen bir kampanya mitinginde Trump, "Onlara borç vermeliyiz, parayı göndermemeliyiz, böylece eğer kazanırlarsa bize geri öderler... Onlara borç verin, onlara öylece 60 milyar dolarlık bir çek vermeyin" dedi.

Trump konuşmasında, “Size söylüyorum, Zelensky tarihteki en büyük satıcılardan biridir. Trump , ülkeye her geldiğinde 50 veya 60 milyar dolarla çekip gidiyor. Bunu hiçbir zaman yapamadım. O benden çok daha iyi bir satıcı” diyerek Zelenski'yi de hedef aldı.

Şubat 2022'de Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın başlangıcından bu yana Washington, Kiev'e yaklaşık 113 milyar dolar askeri, ekonomik ve insani yardım sağlayarak, Kiev'in birincil destekçisi oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

Zelenski Zelenskiy Donald trump trump ABD ukrayna