Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye ve Somali anlaşma imzaladı: Petrol ve doğalgaz arama imtiyazı

Türkiye ve Somali arasında, enerji arama ve sondaj haklarını içeren bir anlaşma imzalandı.

Türkiye ve Somali anlaşma imzaladı: Petrol ve doğalgaz arama imtiyazı

12PUNTO DIŞ HABERLER

Türkiye ve Somali, geçtiğimiz ay imzalanan savunma anlaşmasının ardından, ikinci bir anlaşmaya daha imza attı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed tarafından İstanbul'da imzalanan anlaşma, Türkiye'ye Somali kara sularında hidrokarbon rezervlerini arama ve sondaj imtiyazları sağlayacak.

Geçtiğimiz ay imzalanan savunma anlaşması, Türkiye'ye önümüzdeki 10 yıl boyunca Somali deniz sularını terörizme, korsanlığa ve Somali devlet haklarını ihlal edebilecek her türlü dış tehdide karşı koruma yetkisi veriyor.

Anlaşmanın aynı zamanda Türkiye'ye Somali'nin deniz kaynaklarını kendi münhasır ekonomik bölgesinde geliştirme yetkisi verdiği de belirtiliyor.

X hesabından bir açıklama yayınlayan bakan Bayraktar, “Somali’nin kara ve açık deniz bloklarında petrol ve doğal gaz alanında iş birliğimizi geliştirmek üzere bir hükümetlerarası anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladık. Bu anlaşma ile Somali’nin sahip olduğu kaynakları Somali halkına kazandırmak üzere ortak faaliyetler gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin Afrika Boynuzu’ndaki varlığını enerji alanındaki yeni iş birlikleri ile güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. 


Haber Kaynağı : 12punto

Türkiye Somali doğalgaz hirdokarbon