Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye'deki yerel seçim İngiliz medyasında nasıl yer buldu? İşte Ada basınında yerel seçim

31 Mart yerel seçimlerinde, AKP’nin yönetimde olduğu kentlerde yaşanan oy kayıpları ve ülke genelindeki düşüş, İngiliz basınında geniş yer buldu.

Türkiye'deki yerel seçim İngiliz medyasında nasıl yer buldu? İşte Ada basınında yerel seçim

31 Mart yerel seçimlerinde, AKP'nin yönetimde olduğu kentlerde yaşanan oy kayıpları ve ülke genelindeki düşüş, uluslararası basında geniş bir şekilde yer aldı.Financial Times gazetesinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara geldiği yirmi yıl içinde karşılaştığı en büyük seçim yenilgisi olarak nitelendirildi.

Financial Times’ın haberine göre, Türkiye’nin büyük şehirlerinde muhalif belediye başkanlarının kazanması, Erdoğan için büyük bir darbe oldu. Ekonomik durumun, AKP’nin ağır bir seçim yenilgisine uğramasına neden olan faktörler arasında olduğu belirtildi.

Yerel seçimlerde AKP’nin büyük bir hezimete uğradığı, Erdoğan’ın yirmi yıl önce iktidara gelişinden bu yana en ağır seçim yenilgisiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun güçlü performansı, Erdoğan’ın desteklediği AKP adayı için yürütülen yoğun kampanyaya rağmen dikkat çekti.

Haberde, yüksek enflasyonun yıllardır süregelen etkilerine ve Türk halkının birikimlerini eriten fiyat artışlarına tepki gösteren seçmenlerin, AKP’nin kalbindeki birçok kalesinde kayıplar yaşamasına neden olduğu kaydedildi. Bu durumun, Erdoğan’ın altı partili muhalefet ittifakıyla mücadele ettiği cumhurbaşkanlığı seçimlerinden farklı bir tablo çizdiği vurgulandı.

İmamoğlu’nun, Atatürk’ten bu yana Erdoğan’ı defalarca karşısına alabilen tek siyasetçi olarak konumunu güçlendirdiği belirtildi. Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın, AKP adayı Turgut Altınok’a karşı büyük bir farkla zafer kazandığı ifade edildi.

AKP’nin, son on yıl veya daha uzun süredir hakim olduğu ve çoğunlukla Türkiye’nin batısında bulunan illeri kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu, CHP’nin ise 2023 depreminden etkilenen Adıyaman ve Suriye sınırındaki muhafazakâr Kilis ilinin kontrolünü ele geçirmeye hazırlandığı aktarıldı.

Makalede, yerel seçim şöyle ele alındı:

"Seçmenler, marketten araca kadar her şeyin fiyatını yükselten ve Türklerin birikimlerini erozyona uğratan, yıllardır süren yüksek enflasyona isyan ederken, AKP de Türkiye'nin kalbindeki birçok kalesinde kayıplar yaşamaya hazırlanıyordu.Bu kayıp, Erdoğan'ın kendisini devirmeye çalışan altı partili bir muhalefet ittifakıyla mücadele ettiği geçen yıl Mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden keskin bir dönüşe işaret ediyor."

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TEN BU YANA..."

Makalede İmamoğlu hakkında, Mustafa Kemal Atatürk'ten bu yana Erdoğan'ı defalarca karşısına alabilen tek siyasetçi olarak konumunu güçlendirdiği

ANKARA'DAKİ SEÇİM

Görevdeki Mansur Yavaş oyların yüzde 60'ını alarak yüzde 32 oy alan AKP'li rakibi Turgut Altınok'un çok önünde zaferini ilan etti

AKP'nin son on yıl ya da daha uzun süredir hakim olduğu ve çoğu Türkiye'nin batısında yer alan illeri kaybetmekle karşı karşıya kaldığı" belirtilen makalede, "CHP, 2023 depreminden en çok etkilenen bölgelerden biri olan güneydeki Adıyaman'ın ve Suriye sınırındaki muhafazakâr bir il olan Kilis'in kontrolünü ele geçirmeye hazırlanıyordu" denildi.


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri AKP Ekrem İmamoğlu Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Turgut Altınok