Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Ukrayna 'zafer planı'nın hazır olduğunu duyurdu: Savaşın kaderi ne olacak?

Ukrayna ve Rusya arasında çarpışmalar sürerken Zelenski, Ukrayna'nın varlığını ve geleceğini güvence altına alacak 'zafer planı'nın hazır olduğunu dile getirdi.

Ukrayna 'zafer planı'nın hazır olduğunu duyurdu: Savaşın kaderi ne olacak?

12PUNTO DIŞ HABERLER

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Çarşamba günü(18 Eylül) yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya barışı getirmeyi, ülkeyi güçlü tutmayı ve 'gelecekte yaşanabilecek tüm çatışmaları' önlemeyi amaçlayan 'zafer planı'nın, uzun istişarelerin ardından tamamlandığını söyledi.

Zelenski geçen ay, hazırlanan planı önümüzdeki hafta BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul toplantılarına katılacağı sırada ABD Başkanı Joe Biden'a sunacağının sözünü vermişti.

Ukrayna Devlet Başkanı, planın içeriğine ilişkin pek fazla ipucu vermedi; sadece, Rusya ile 2,5 yıldan fazla süredir çatışma halinde olan Ukrayna'nın 'kabul edebileceği koşullar yaratmayı' amaçlayan bir plan olduğunu belirtti.

Gece paylaştığı görüntülü mesajda Zelenski, 'Bugün zafer planımızın tamamen hazır olduğunu söyleyebiliriz. Planın tüm noktaları, tüm temel odak alanları ve gerekli tüm ayrıntılı eklemeler tanımlandı' diye konuştu.

Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait Kursk bölgesini işgali devam ediyor

'PLANI UYGULAMAYA KARARLIYIZ'

Zelenski, barıştan başka bir alternatifin olmadığını, 'savaşın dondurulmasının veya Rus saldırganlığını dizginleyecek başka bir manipülasyonun' söz konusu olmadığını vurguladı.

Salı günü Cumhurbaşkanı, ülkenin üst düzey komutanlarıyla bir görüşme gerçekleştirmişti.

Zelenski görüşmenin ardından, yapılan toplantının askeri açıdan 'iyi ve güçlü içerik' ürettiğini ve 'tam da Ukrayna'yı güçlendirebilecek türden bir plan hazırlamaya' yardımcı olduğunu ifade etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna savaşı ukrayna Zelenski Rusya