Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
8.898

Ukrayna'dan Rusya'ya drone saldırısı: Petrol rafinerileri vuruldu

Ukrayna bir drone saldırısı başlatarak Rusya sınırları içindeki petrol rafinerilerini vurdu.

Ukrayna'dan Rusya'ya drone saldırısı: Petrol rafinerileri vuruldu

12PUNTO DIŞ HABERLER

Kiev Rusya’da yapılacak başkanlık seçimlerine kısa süre kala sınır ötesi saldırılarını yoğunlaştırırken, Ukrayna Rusya'nın derinliklerindeki en az üç petrol rafinerisine insansız hava aracı saldırıları düzenledi.

Moskova'nın yaklaşık 210 kilometre güneydoğusunda yer alan Ryazan şehrindeki petrol rafinerisi vuruldu. başkentin yaklaşık 300 mil doğusunda bulunan Nizhny Novgorod bölgesindeki Kstovo da hedef alındı. Rusya'nın kuzeybatısındaki Kirishi’ye de drone saldırıları gerçekleşti.

CNN'in ismi paylaşılmayan Ukraynalı bir savunma kaynağına dayandırdığı haberine göre, Ukrayna, 'Rusya'nın ekonomik potansiyelini azaltmak için iyi planlanmış bir strateji' uyguluyor. Habere göre ayrıca Ukrayna Savunma İstihbaratı'ndan başka bir temsilci, çarşamba günü yaptığı açıklamada, dördüncü bir tesisin (Rostov-Don'daki Novoshakhtinsky petrol rafinerisi) vurulduğunu bilgisini de verdi.

CNN'e konuşan kaynak, "Amacımız düşmanımızın kaynaklarını elinden almak ve Rusya'nın doğrudan savaşta kullandığı petrol parası ve yakıt akışını azaltmak" dedi.

Saldırıların yapıldığı bölgeler, Rusya'nın iç kesimlerinde yer alıyor.

Ukrayna'nın drone saldırıları, Ukrayna ordusuna bağlı savaşan Rus gönüllü birliklerinin Rusya içerisinde bir köyü ele geçirdiklerini iddia etmelerinin ardından geldi.

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

ukrayna Rusya Vladimir Putin Putin drone