Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/dunya/video-almanyada-cifte-vatandasligi-kolaylastiran-yasa-meclisten-gecti-bariyeri-kaldiriyoruz-17083

Almanya'da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran yasa Meclisten geçti! 'Bariyeri kaldırıyoruz'

Almanya'da göçmenlerin uzun yıllardır beklediği çifte vatandaşlığı kolaylaştıran tasarı, Meclisten geçerek yasalaştı.

Almanya'da, çifte vatandaşlığı kolaylaştıran tasarı Federal Meclis'ten geçerek yasalaştı. Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) koalisyon hükümetinin hazırladığı "Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu" başlıklı tasarı, Meclis'ten 382 kabul oyu alarak onaylandı. Tasarıya 234 "hayır" oyu ve 23 çekimser oy kullanıldı.

Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Reem Alabali-Radovan, tasarının aşırı sağa karşı kararlı bir duruşu temsil ettiğini belirtti ve güçlü bir anayasa, kurumlar ve sivil toplumun varlığına rağmen her şeyin kararlılıkla savunulması gerektiğini ifade etti.

Yeşiller Partili Milletvekili Canan Bayram, tasarının, aşırı sağcı Alternatif Partisi'nin (AfD) göçmenleri sınır dışı etme planlarına karşı önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Özgür ve eşit bir toplumu savunuyoruz. Böylece ülkemizdeki çeşitliliğin hakkını veriyor ve vatandaşlığa geçmeyi engelleyen bir bariyeri kaldırıyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, tasarının kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Reformumuz, modern bir Almanya'ya bağlılığımızın bir göstergesidir. Çeşitlilik arz eden toplumumuzun hakkını veren modern bir göç yasası oluşturduk" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yasa ile Alman vatandaşlığına geçiş için gerekli olan yasal ikamet süresi 8 yıldan 5 yıla indirilirken, uyum sağlama koşulları da esnetildi. Ayrıca, çifte vatandaşlık imkanı getirildiği için daha önce gençleri 23 yaşına kadar ebeveynlerinin vatandaşlığı veya Alman vatandaşlığı arasında seçim yapmaya zorlayan "opsiyon modeli" tamamen kaldırıldı. Yasa nisan ayında yürürlüğe girecek. Misafir işçi jenerasyonu için de bazı kolaylıklar getirildi, yazılı sınav zorunluluğu kaldırıldı ve bazı gruplar muaf tutuldu.

Haber Kaynağı : AA