Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/dunya/video-hic-turk-yasamadigi-halde-turk-koyu-adini-aldi-her-yeri-ay-yildizla-donattilar-21503

Hiç Türk yaşamadığı halde 'Türk Köyü' adını aldı: Her yeri ay yıldızla donattılar

Belçika'da hiç Türk'ün yaşamadığı Faymonville köyü 12. yüzyıldan bu yana "Türk köyü" olarak biliniyor. Yerel halk ise kendisini Türk olarak tanımlıyor.

Belçika’nın Faymonville köyü, 12. Yüzyıldan bu yana ‘Türk köyü’ olarak biliniyor. Hem de hiç türk yaşamamasına rağmen...

Üstelik bu sadece bir isimlendirme değil. Her tarafı ay yıldızla donatılmış köyde halk, kendilerini Türk olarak tanımlıyor.

FAYMONVİLLE KÖYLÜLERİNE NEDEN TÜRK DENİYOR?

Faymonville’in ‘Türk’ olmasının arkasında çeşitli rivayetler var. Köylülerin Katolik Kilisesiyle yaşadığı çekişmeler nedeniyle önce Kilise ve civar köyler tarafından Türk olarak adlandırıldığı düşünülüyor.

Bu durumla ilgili köyde anlatılan farklı hikayeler var. Bunlardan bir tanesi, köylülerin 16. yüzyılda Osmanlılarla yapılacak savaşlar için toplanan vergileri Kiliseye ödemeyi reddetmesi. Bir diğer anlatılan ise 12. ve 13. yüzyıllarda Haçlı Seferleri’ne asker gönderilmemesi. Hangi hikayenin doğru olduğu bilinmiyor olsa da, kesin olan şey Faymonville köylülerinin kendilerine Türk denmesini hakaret olarak almak yerine, bunu kimliklerinin vazgeçilmez bir parçasına dönüştürmüş olmaları.  

KARNAVALDA KIRMIZI BEYAZ VE AY-YILDIZ

Belçika’nın her yıl şubat ayında düzenlenen ülke çapındaki Belçika Karnavalı, Faymonville köyünde farklı bir şekilde kutlanıyor. 

Köylüler, her yıl şubat ayında renkli kostümleriyle geçit töreni düzenlerken, törende üzerinde ay-yıldız bulunan kırmızı beyaz bayrak dikkat çekiyor. Karnavala her yıl Belçika ve Avrupa’nın farklı yerlerinde yaşayan Türklerde katılıyor.

TÜRKLÜKLE İLİŞKİLİ SEMBOLLER DİKKAT ÇEKİYOR

Köydeki pek çok yerde Türklükle ilgili semboller mevcut. Köydeki futbol kulübünün ismi ‘R.F.C Turkania’. Ayrıca köyün belediye binasının girişinde yere işlenmiş ay yıldız bulunuyor. Binadaki rüzgar gülüne de Türk bayrağı işlenmiş. Köyün pek çok yerinde Türk yazısına ve ay yıldıza rastlanıyor.

Haber Kaynağı : AA