Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Zaharova terör saldırısı için ABD ve Ukrayna'yı suçladı: 'Paslı tuzaklarına düştüler'

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, yayınlanan bir yazısında Moskova'daki terör saldırısından ABD ve Ukrayna'yı sorumlu tuttu.

Zaharova terör saldırısı için ABD ve Ukrayna'yı suçladı: 'Paslı tuzaklarına düştüler'

12PUNTO DIŞ HABERLER

Yaşanan terör saldırısı ve IŞİD'le ilgili bir makale yayınlayan Maria Zaharova, IŞİD'in ABD tarafından yönlendirildiğini iddia etti. Zaharova'nın iddiası, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev'in, saldırının bütün sorumlularının bulunup 'cezalandırılacağı' ve 'en sert karşılığın verileceği' sözlerinin ardından geldi.

Komsomolskaya Pravda gazetesinde yayınlanan makalede Zaharova, ABD'nin 'kendisini tuzağa düşürdüğünü' ve 'çıkış yolu olmadığını' yazdı. Makalede Zaharova şunları söylüyor:

"...Kiev rejimi tarafından gerçekleştirilen terörist saldırılar ve Zelensky'nin en korkunç eylemlerine yönelik kitlesel bilgi ve siyasi destek - tüm bunlar doğrudan ve dolaylı olarak Beyaz Saray'ın mevcut sakinlerinin, Ukrayna terörizminin sponsorluğuna dahil olduğunu gösteriyor. Kiev'deki koğuşlarına(CIA merkezlerini kastediyor) yönelik her gün 'bahane uydurması' ve kendilerini, yarattıkları Zelensky rejimiyle birlikte IŞİD öcüsünü kullanarak örtmeye çalışması da bundan kaynaklanıyor."

Zaharova "Ve şimdi kendi paslı tuzaklarına düştüler" diye ekliyor.

Makalenin devamında El Kaide'nin Sovyetler Birliği'ni Afganistan'da mağlup etmek için ABD tarafından kurulduğunu savunan Zaharova, Irak'ın işgalinin ardından El Kaide bağlantıları aracılığıyla ABD'nin IŞİD'in temellerini attığını iddia ediyor. 

'TERÖRİST ENTERNASYONEL'

IŞİD'i 'terörist enternasyonel' olarak tanımlayan Zaharova, yazısının devamında Suriye'de IŞİD'in Rusya sayesinde durdurulduğunu, ABD'nin ise IŞİD'e karşı mücadele etmeyi değil, savaşı uzatarak kayıpların sayısını ve savaşın Suriye ve Rusya için maliyetini artırmayı amaçladığını belirtiyor.

Zaharova IŞİD ve ABD bağlantısını anlatırken şunları kaydediyor:

"Garip bir tesadüf eseri, IŞİD son yıllarda planlarında ayarlamalar yaptı ve şu anda esas olarak ABD'nin düşmanlarına, Afganistan'daki Taliban'a, İranlılara, Suriye'nin meşru otoritelerine ve bize karşı saldırılar gerçekleştiriyor. Bunlar sadece yüzeyde görünen, dünya haberlerinden derlenebilen şeyler."

Zaharova makalesini, ABD'nin 'kontrollü kaos tohumları ekerek dünya düzenini teröristlerin eliyle yeniden şekillendirdiği' iddiasıyla noktalıyor.

Zaharova'nın bu ithamları, Putin ve Medvedev'in, saldırının 'bütün sorumlularının' ve 'arkasındaki güçlerin' bulunup cezalandırılacağı açıklamalarının ardından geldi.


Haber Kaynağı : 12punto

Zaharova Rusya ABD Crocus