Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Zaharova’dan Biden’ın küfrüne yanıt: ‘O ifade oğlun için kullanılıyor’

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Biden’ın Putin’e yönelik küfürlü ifadelerine yanıt verdi. Zaharova ‘O. çocuğu ifadesi ABD’de başkanın oğlu Hunter Biden’la birlikte hatırlandığını’ söyledi.

Zaharova’dan Biden’ın küfrüne yanıt: ‘O ifade oğlun için kullanılıyor’

12PUNTO DIŞ HABERLER

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde Putin için ‘çılgın o. çocuğu’ ifadesini kullanmıştı. Biden’ın açıklamasının ardından Rusya’dan arka arkaya tepkiler geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın X hesabından yaptığı açıklamada, bakanlık sözcüsü Maria Zaharova, Biden’a yönelik olarak “Biden ‘çılgın o. çocuğu’ ifadesini kullanırken hatırlamalı ki, bu ifade Amerikalıların akıllarında oğlu Hunter Biden’la birlikte hatırlanıyor” dedi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov’da  Moscow Times’a bir açıklama yaparak, Amerikalıların Biden’ın sözcük seçiminden utanması gerektiğini belirtti.

Peskov açıklamasında “Biden içeride kazanmak için Hollywood kovboyları gibi davranıyor” ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’de çarşamba günü gazetecilerin sorusu üzerine Biden’ın sözleriyle ilgili açıklama yapmış, “Biden’ı Trump’a tercih ederiz dediğim için uygun bir yanıt verdi” diyerek, kinayeli bir cevap vermişti.

Putin ayrıca “Biden bana ‘teşekkürler Volodya, yardımların için sağ ol’ diyemezdi. Tepkisi haklı olduğumu gösteriyor” dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Vladimir Putin Hunter Biden Joe Biden Zaharova