Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

En kötü ruh sağlığına sahip olan kuşak belli oldu

Avusturalya'da yapılan araştırma sonucu en kötü ruh sağlığına sahip olan kuşak tespit edildi.

En kötü ruh sağlığına sahip olan kuşak belli oldu

12punto.com.tr

Ruh sağlığı, duygusal ve psikolojik olarak iyi oluşu ifade etmektedir.

Sydney Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma ilginç sonucu ortaya koydu.

En kötü ruh sağlığına sahip olan kuşağın 1990-1999 arasında doğan kişiler olduğu tespit edildi.

Bu nesil diğer kuşakların aksine iyileşmiyor.

RUH SAĞLIĞINI KORUMANIN YOLLARI

  • Ruh sağlını korumada en önemli pay beklentileri gerçekçi kılmaktan geçiyor. Yaşam yolunda, beklentilerle başa gelenlerin uyum içinde olması insanların kendilerini iyi hissetmesini sağlayacaktır. Çünkü aşırı beklenti hayal kırıklığı yaşama oranını artırır.
  • Olumlu düşünce kavramını duymayan yoktur. Bilişsel Davranışçı Terapinin (Cognitive Behavioral Therapy) özü, düşünceler duyguları etkiler teorisine dayanmaktadır. Olumlu düşünceler olumlu duyguları canlandırır ve insanların iyi hissetmesini sağlar. Pozitif düşünce yeteneği bu anlamda önemlidir.
  • Sürekli şikayet etmek, olumlu düşünmeyi engelleyeceği gibi motivasyonu da aşağı çeker. Eğer hoşa gitmeyen bir durumla ilgili yer değiştirmek mümkün değilse, bakış açısının değiştirilmesi gerekir. Belki duruma verilen anlamın derinlerini irdelemek gerekiyordur.
  • Kişilik özelliklerine uygun hayat tarzı oluşturmak ruh sağlını olumlu yönde etkiler.
  • Farklı kişilik özelliklerindeki pek çok kişi ile iletişim kurarken özellikle olumlu düşünen, pozitif yapıya sahip bireylerle daha sık iletişimde olmak insanların kendilerini daha iyi hissetmesini sağlar. Olayların negatif yönlerine odaklanan, sürekli şikayet edenlerden de mümkün olduğunca uzak durmak gerekebilir. Eğer bu özellikler; eş, anne, kardeş ya da iş arkadaşında bulunuyorsa, etki alanlarına girmemek için duygusal farkındalık seviyesini artırmak bireye fayda sağlar.
  • Kendinizle baş başa kalın ve kendinize değer verin. Yaptığınız her ne ise değerli bir iş yaptığınıza inanın. Kendinizi başkalarının yaptıkları ile kıyaslamayın.

Haber Kaynağı : 12punto

Ruh Sağlığı Psikoloji araştırma

İlgili Haberler