Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Oğulları vasiyetini dinlemedi: Gabriel Garcia Marquez'in yarım kalmış romanı yayınlandı

Gabriel Garcia Marquez'in demans hastalığıyla mücadele ettiği dönemden kalan ve yok edilmesini istediği romanı 10 sene sonra çocuklarının girişimiyle yayımlandı. 'Ağustos'ta Görüşmek Üzere', 12 Mart'ta dünya genelinde satışa çıkacak.

Oğulları vasiyetini dinlemedi: Gabriel Garcia Marquez'in yarım kalmış romanı yayınlandı

Güney Amerika'da başlayan, büyülü gerçekçilik akımının en önemli temsilcilerinden Nobel Ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in daha önce yayımlanmamış kitabı 'En Agosto Nos Vemos' (Ağustos'ta Görüşmek Üzere) bu hafta İspanyolca olarak yayımlandı.

BBC'ye konuşan Garcia Marquez'in oğlu Gonzalo, babasının ölümünden önce "eserleri hakkında sağlıklı karar verebilecek durumda olmadığını, sadece kusurları görüp ilginç şeyleri göz ardı ettiğini" söyledi.

'BU BİR İHANETTİ AMA...'

Yakın zamanda metni tekrar okuduğunu söyleyen Gonzalo, "Gabo'nun düşündüğü kadar kötü olmadığını", yeni bir tarafını göstermesi ve "benzersiz" olması nedeniyle çalışmalarına değerli bir katkı olduğunu ifade etti.

"Kesinlikle onu yok etmeyecektik. 2022'de bir taslağını alıp okuduk ve bu konuda gerçekten çok fazla tartışma olmadı" diyen Gonzalo şöyle devam ediyor:

"Kitabın tamamlanmış olduğunu fark ettik, çok fazla düzenleme yapmamız gerekmiyordu. Herhangi bir ekleme veya büyük değişiklik yapılmadı. Bunun aileme, babamın isteklerine bir ihanet olup olmadığını üç saniye kadar düşündük ve şuna karar verdik: evet bu bir ihanetti ama çocuklar bunun için var."

KİTAP HAKKINDA

En Agosto Nos Vemos (Ağustos'ta Görüşmek Üzere), Ana Magdalena adlı orta yaşlı ve evli bir kadının, annesinin mezarını ziyaret etmek için gittiği bir Karayip adasında, otelde tanıştığı bir adamla yaşadığı erotik ilişkiyi ve karakterin bu deneyim etrafında şekillenen arayışını konu alıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ağustos'ta Görüşmek Üzere Gabriel Garcia Marquez kitap