Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

YÖK'ten milli sporculara müjde! 'Burslu milli sporcu' kararı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, vakıf üniversitelerindeki yüzde 100 burslu milli sporcu kontenjanını artıracaklarını açıkladı.

YÖK'ten milli sporculara müjde! 'Burslu milli sporcu' kararı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, vakıf üniversitelerindeki yüzde 100 burslu milli sporcu kontenjanını artırmaya yönelik adımlar atacaklarını duyurdu.

Özvar, Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Atalay Demir'in Kırgızistan'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda kazandığı şampiyonluk dolayısıyla gerçekleşen buluşmada, sporun önemine vurgu yaptı.

KONTENJAN ARTACAK

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Atalay Demir'in, Kırgızistan'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonluk, Özvar'ın katılımıyla gerçekleşen bir buluşmada değerlendirildi. Özvar, bu başarı üzerinden sporun önemine vurgu yaparak, milli sporcuların üniversite girişinde sağlanan avantajları ön plana çıkardı. Vakıf üniversitelerindeki yüzde 100 burslu milli sporcu kontenjanını artırma sözü verdi.

Özvar, Türkiye genelinde başlatılan "Spor Dostu Kampüs" projesi kapsamında, üniversite kampüslerinin hem profesyonel sporculara hem de diğer öğrencilere imkanlar sunacak şekilde düzenlenmesini arzuladıklarını belirtti. Türkiye genelinde en iyi altyapıyı sunan, öğrencileri teşvik eden ve imkanlarını paylaşan üniversitelerin değerlendirileceğini ve bir sıralama yapılacağını ifade etti. Bu çerçevede, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile diğer ilgili bakanlıklardan destek beklediklerini vurguladı.

Özvar, sporun sadece bilimle değil, aynı zamanda sanatla birlikte üniversitelerin öne çıkması gerektiğini belirtti. Sporla birleşen bilim ve sanatın üniversitelerin ev sahipliği yapması gereken üç önemli alan olduğunu vurgulayarak, mevcut altyapının güzelliklerine dikkat çekti.

"ÇALIŞMA YETENEĞİ GEÇER"

Atalay Demir'in başarısını tebrik eden Özvar, sporcuyla yapılan bir röportajda günlük antrenman sürelerine dair bilgileri paylaştı. Bu bağlamda, yetenek kadar çalışmanın da önemine vurgu yaparak, "Çalışma yeteneği geçer. Her alanda büyük bir emek lazım, devamlı meşgul olmanız gerekiyor. Siz artık sporu profesyonel boyutta yapıyorsunuz. Rakipleriniz ne kadar çalışıyorsa en az onlar kadar çalışmanız lazım" şeklinde konuştu.

Özvar, Siirt Üniversitesi'nden çıkan dünya şampiyonu sporcunun başarısını olumlu bir hikaye olarak değerlendirdi ve Rektör Nihat Şındak ile antrenörlere teşekkürlerini iletti.

YÖK Başkanı Özvar, şunları kaydetti:

"Biz bu başarı hikayesiyle övünüyoruz. İyi ki böyle üniversitelerimiz, böyle sporcularımız var. Arzumuz, temennimiz odur ki Atalay gibi gerek Türkiye ölçeğinde gerek dünya ölçeğinde başarılı sporcular çıksın, bizler de onları destekleyelim. Üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz okusunlar, yüksek tahsillerini tamamlasınlar, profesyonel spor hayatları sona erdikten sonra aynı hocaları gibi öğretim üyesi olarak, öğretim görevlisi olarak devam etsinler."


Haber Kaynağı : AA

Dünya Güreş Şampiyonası Gençlik ve Spor Bakanlığı YÖK Prof. Dr. Erol Özvar