Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

150 bin TL evlilik kredisi ne zaman verilecek?

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları için araştırmalar devam ediyor. 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL olacak şekilde verilecek olan ödeme evlenecek çiftler için çok önemli. Şartları, başvuru tarihleri, yaş sınırı gibi konular önem arz ediyor. Peki; çiftlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek, yaş sınırı kaç?

150 bin TL evlilik kredisi ne zaman verilecek?

EVLİLİK KREDİSİ TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini içeren 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi', TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Bilgin, teklifin ilk imza sahibi AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan'a söz verdi. İnan, kanun teklifi ile gelecek nesillerin sağlıklı aile ortamında hayata hazırlanması ve toplum refahının devamının sağlanmasının amaçlandığını ifade etti. Fondan yararlanacak genç sayısını en yüksekte tutmak için kanunda bir yaş sınırı belirtmediklerini belirten İnan, "Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek ve ona göre esnetilecektir. Hedefimiz, bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmaktır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlıkların bütçelerinin görüşmeleri sürecek. Genel Kurul'un gündemi ise Aile ve Gençlik Fonu kurulmasını öngören kanun teklifi olacak.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ 150 BİN LİRA KREDİ

Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanun teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor. Düzenleme ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya deprem bölgesindeki illerden başlanacak.

Başvurular internet üzerinden yapılacak. Kredi miktarı her yıl artacak. Deprem bölgesinin ardından uygulama Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.




Haber Kaynağı : 12punto

Aile evlilik kredisi evlilik