Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

54. Dünya Ekonomik Forumu tamamlandı

İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilen 54. Dünya Ekonomik Forumu (WEF), beşinci gün oturumlarının ardından sona erdi. Bu yılki zirvenin ana teması "Güveni Yeniden İnşa Etmek" idi.

54. Dünya Ekonomik Forumu tamamlandı

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 54. Dünya Ekonomik Forumu, beşinci gün oturumları son buldu.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), bu yıl "Güveni Yeniden İnşa Etmek" temasıyla gerçekleşti. Siyaset ve iş dünyasının önde gelen liderlerinin katıldığı zirveye, 120 ülkeden 2 bin 800'ü aşkın iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum temsilcisi iştirak etti. Toplamda 300'den fazla oturum düzenlendi.

Zirvede, küresel güvenlik sorunları, istihdam, iklim ve doğa acil durumuyla mücadele, yapay zeka uygulamaları, küresel ticaret, ekonomik büyüme, enerji dönüşümü, teknolojik gelişme ve bozulma, dijitalleşme gibi çeşitli konular ele alındı. Toplantılarda, uluslararası işbirliğinin hızla çözüm üretebilmek için kritik bir öneme sahip olduğuna vurgu yapıldı.

Türkiye'den, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu ve Sabancı Holding Üst Yöneticisi Cenk Alper gibi iş dünyasının önde gelen isimleri de zirveye katıldı.

WEF Başkanı Borge Brende, kapanış konuşmasında, zirvenin dünyanın yaşadığı kritik bir dönemde gerçekleştiğini belirterek, devam eden jeopolitik krizlerin tüm dünyayı ve şirketleri etkilediğine dikkat çekti. Uluslararası şirketlere ve kurumlara güvenin azaldığını ifade eden Brende, bu nedenle güvenin yeniden inşasının önemine vurgu yaptı. Brende ayrıca, katılımcıların teknoloji ve yapay zeka konularına özel bir ilgi gösterdiğini ve dengeli bir düzenleme talep ettiklerini belirtti.


Haber Kaynağı : AA

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) yapay zeka Koç Holding Ekonomi