Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ankara - İzmir hızlı tren hattı için tarih verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı tren projesinin 2026 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Ankara - İzmir hızlı tren hattı için tarih verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Manisa’nın Akhisar ve Gördes ilçeleri arasında yapımı devam eden karayolunda inlemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu yaptığı incelemenin ardından karayolu şantiyesinde düzenlediği basın açıklamasında, Ankara-İzmir Hızlı tren projesinin 2026 yılında tamamlanacağını duyurdu. 

ANKARA-İZMİR HIZLI TREN HATTI 2026 YILINDA TAMAMLANACAK

Manisa’nın çok köklü bir demiryolu kültürü olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu şunları söyledi:

“Ankara-İzmir Hızlı Demiryolu Projesi kapsamında Manisa’yı da hızlı tren ile tanıştıracağız. Yapım çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladık. Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor. İnşallah 2026 yılı içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız. Projemiz tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye seyahat süreside 14 saatten 3,5 saate düşecek. Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek. 21 yıldır olduğu gibi, 2024 yılında da yenilikçi projelerle, sürdürülebilir çözümlerle ve teknolojinin gücünü kullanarak, ülkemizin ulaşım altyapısını daha da güçlendireceğiz. Manisa’mızda AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeciliği ile hizmetlerimize yenilerini katacağız. Kimsenin şüphesi olmasın ki Manisa’ya hizmet aşkımız asla bitmeyecek ve Manisa’yı geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Bakanlık olarak planladığımız her bir projemizin Manisa’nın ticaret, üretim ve turizm faaliyetleri potansiyelini katbekat artıracağına inanıyoruz. Başta Akhisar-Gördes Yolu olmak üzere ulaştırma yatırımlarını yakinen takip edeceğiz. Kazasız belasız çalışmalar diliyorum.”


Haber Kaynağı : İHA

Abdulkadir Uraloğlu İzmir Ankara hızlı tren