Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Avro Bölgesi ekonomisi resesyondan kurtuldu

Avrupa Birliği’nin (AB) istatistik kurumu Eurostat’ın açıkladığı verilere göre Avro Bölgesi ekonomisi 2023’ün dördüncü çeyreğinde sabit kalarak üst üste iki çeyrek küçülme anlamına gelen resesyona girmemiş oldu.

Avro Bölgesi ekonomisi resesyondan kurtuldu

Eurostat’ın verilerine göre Avro Bölgesi bir önceki çeyrekte yüzde 0,1 daraldı. Euronews Türkçe’nin aktardığına göre 2023’ün tamamındaysa yüzde 0,1 gibi önemsenemeyecek bir oranda büyüdü.

Barclays’in analizine göre zayıf performans, özellikle yatırımlardan kaynaklı iç talepteki azalmadan kaynaklanıyor.

Yatırım bankası, resesyona girmesi beklenen Fransa’nın sabit kalmasının olumlu bir sürpriz olduğunu, bloğun üçüncü ve dördüncü büyük ekonomileri olan İtalya ve İspanya’nınsa sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 0,6 büyüme ile dayanıklılık gösterdiğini vurguladı.

Bu arada Almanya’nın performansı düşmeye devam etti ve gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) çeyrek bazda yüzde 0,3, yıllık bazdaysa yüzde 0,2 oranında küçüldü.

Eurostat’ın ön tahminlerine göre, istihdam edilen kişi sayısı 2023’ün dördüncü çeyreğinde hem Avro Bölgesi’nde hem de AB’de önceki üç aya kıyasla yüzde 0,3 arttı. Bu da Euro Bölgesi’nde 169,3 milyon kişinin iş sahibi olduğu anlamına geliyor.

İstihdam da geçen yılın son üç ayına kıyasla Avro Bölgesi’nde yüzde 1,3, AB’de ise yüzde 1,2 oranında arttı.


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya banka Ekonomi Euro Bölgesi euro yatırım