Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürebilmesi için...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Klaas Knot'a göre; AMB'nin, 2025 yılı yüzde 2 enflasyon için "güvenilir bir görünüm" olduğunu söyledi. Ayrıca Knot, enflasyonun düşürülebilmesi için ücretler konusunda kesinliğe sahip olunması gerektiğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürebilmesi için...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Klaas Knot'a göre, AMB'nin faiz oranlarını düşürebilmesi için ücretler konusunda kesinliğe sahip olması gerekiyor.

Knot, Hollanda devlet yayın kuruluşu NPO1'e verdiği röportajda enflasyonun AMB'nin 2025'teki yüzde 2 hedefine geri getirilmesine yönelik "güvenilir bir görünüm" olduğunu söyledi.

Faiz belirleyiciler arasında yer alan Knot, "Yapbozun eksik olan tek parçası, ücret artışının daha yavaş enflasyona uyum sağlayacağına dair mutlak inanç. Yapbozun bu parçası yerine oturduğunda faiz oranlarını biraz düşürebileceğiz” dedi.

Knot, "Sürdürülebilir fiyat istikrarına ancak ücretlerdeki artış yüzde 2,5 civarına geri dönerse sahip olabiliriz. Avrupa'daki son ücret artışı yüzde 5 seviyesinde. Bu yörünge bir günden diğerine gerçekleşmeyecektir" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

AMB avrupa Avrupa Merkez Bankası Enflasyon