Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Işıkhan 'merakları' giderdi: Asgari ücretteki 2 liranın anlamı ne?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 17 bin 2 TL’lik asgari ücretin ‘2’ liralık kısmının ne anlama geldiğine ilişkin konuştu.

Bakan Işıkhan 'merakları' giderdi: Asgari ücretteki 2 liranın anlamı ne?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Asgari ücret belirlenirken, günlük ve brüt olarak belirlenmekte. Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor" diyen Işıkhan, "Tamamen teknik bir şey" ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRETTEKİ 2 LİRA TEKNİK BİR ŞEY"

Asgari ücretinin 2 liralık kısmına dair tartışmalara değinen Işıkhan, ücreti asgari ücretin üzerinde olan tüm çalışanların da asgari ücret düzeyine kadar olan gelirlerinin hem damga hem de gelir vergisinden muaf tutulduğunu belirtti.

Işıkhan, asgari ücretin, Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirlendiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Asgari ücret belirlenirken, günlük ve brüt olarak belirlenmekte. Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanıyor. Tamamen teknik bir şey. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı bir düzenleme. Şimdi buna göre de 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık tutarı brüt olarak 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Saatlik tutarı da 88 lira 90 kuruş olarak belirlenmiş. Kesintilerin ardından da net asgari ücret tutarı da 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirleniyor. Biz de bu rakamı ifade ettik."


Haber Kaynağı : 12punto

Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücret Vedat Işıkhan vergi