Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Işıkhan'dan 'uzaktan çalışma' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uzaktan ve esnek çalışmaya ilişkin "Çalışmanın, işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım" dedi.

Bakan Işıkhan'dan 'uzaktan çalışma' açıklaması

Salgından bu yana çoğu şirketin test yapma imkanı bulduğu 'uzaktan çalışma' yöntemine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Işıkhan, İŞKUR'un bir programında gençlerle buluştu. Bakan Işıkhan uzaktan çalışma ve esnek çalışmaya ilişkin önemli mesajlar verdi. Işıkhan, "Çalışmanın, işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor" dedi.

'ARTISI DA VAR EKSİSİ DE VAR'

İşin yapısı, şekli ve çalışma modellerinin değişmeye başladığını aktaran Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

Uzaktan çalışma, esnek çalışma dediğimiz modeller gündeme gelmeye başladı. Bunun artısı da var, eksisi de var. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor.

Çalışma hayatına girdiğinizde sosyal yeteneklerinizin çok iyi olması gerektiğini düşünüyorumKovid-19 pandemisi sonrasında işler devam ediyor. Hala uzaktan çalışma, esnek çalışma, güvenceli esnek çalışma modelleri bizim için daha önemli. Çalışmanın, işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım. 10 yıl sonra aklınıza gelemeyecek, farklı işlerle ve çalışma modelleriyle karşı karşıya kalacağız.


Haber Kaynağı : 12punto

Vedat Işıkhan uzaktan çalışma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı