Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Bakan Mehmet Şimşek’in sözleri eski bakan Berat Albayrak’ı hatırlattı: Gelecek ay 60'lara diğer ay 50'lere

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Önümüzdeki ay büyük ihtimalle enflasyon yüzde 60 civarı, bir sonraki ay yüzde 50 civarı, bir sonraki ay da yüzde 50'nin bir tık altına inebilir” dedi. Bakan Şimşek’in sözleri eski bakan Berat Albayrak’ın “Mart şubattan daha iyi, nisan da marttan daha iyi olacak. Nisandan sonra çok daha güçlü bir Türkiye ekonomisi ortaya çıkacak. Biz umutluyuz” açıklamasını hatırlattı.

Bakan Mehmet Şimşek’in sözleri eski bakan Berat Albayrak’ı hatırlattı: Gelecek ay 60'lara diğer ay 50'lere

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı sunumda, enflasyon beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. 

Bakan Mehmet Şimşek, “Gelinen noktada tutarlı bir dezenflasyon programı uyguluyoruz. Para politikasının güçlü şekilde konumlanması zaman alıyor. Dezenflasyon döneminin başındayız. Önümüzdeki ay büyük ihtimalle enflasyon yüzde 60 civarı, bir sonraki ay yüzde 50 civarı, bir sonraki ay da yüzde 50'nin bir tık altına inebilir” dedi. 

Bakan Şimşek’in açıklaması, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın çok konuşulan “Mart şubattan daha iyi, nisan da marttan daha iyi olacak” sözlerini hatırlattı. 

Berat Albayrak, TOBB İkiz Kuleler’de İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı’nda şunları söylemişti: 

“2018 gibi zor yıla rağmen doğrudan yabancı yatırım rakamıyla 2019’da daha da büyümeye devam edeceğiz. Yurtdışındaki sermayenin gerek kredi kapama, gerek Türkiye’ye para gelmesiyle gerçekleştiğinden giriş olarak gerçekleşti. Güçlü bir girişle bu iyileşme noktasında güçlü bir sermaye akışı bekliyor. Tutanlar bekleyenler düşünsün. Şunu ifade ettim. Aralık, kasımdan, ocak aralıktan, şubat ocaktan daha iyi olacaktır. Dediğimizden çok daha iyi noktaya geldik. Mart nisan mayıs çok daha iyi performansın sergilendiği dönem olacak.

Gezi dönemi gibi kim belli değil. Reel sektör, yatırımcı rasyonel dataya bakar. Faizdeki yurtdışı ve yurtiçi talebin artmasında da görüyoruz. Seçim üzerinden manipülasyon. Bütün bu rakamlara bakacağız. Bunlar reel rakamlar. Görüyorsunuz. Şubat ocaktan hakikatten çok daha iyi. Mart şubattan daha iyi, nisan da marttan daha iyi olacak.

Nisandan sonra çok daha güçlü bir Türkiye ekonomisi ortaya çıkacak. Biz umutluyuz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

İşte o video:


Haber Kaynağı : 12punto

Berat Albayrak TÜSİAD Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek