Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Bakan Şimşek, EBRD ile finansman desteği için mutabakat imzaladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in himayesinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Bakanlık arasında imzalanan mutabakat zaptıyla, EBRD tarafından deprem bölgesine 500 milyon avroluk yeni finansman desteği verilecek.

Bakan Şimşek, EBRD ile finansman desteği için mutabakat imzaladı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Birinci Başkan Yardımcısı Jürgen Rigterink başkanlığındaki heyet, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Bakanlık'ta bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye'nin ekonomi programı ve Banka ile güçlü işbirliğinin yanı sıra EBRD'nin deprem bölgesine yönelik finansman desteği ele alındı.

Heyetin Şimşek'i ziyaretinde, söz konusu finansman paketi kapsamında, EBRD'den 500 milyon avro finansman sağlanması için Bakanlık ile EBRD arasında mutabakat zaptı imzalandı. Zapta, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ile EBRD Birinci Başkan Yardımcısı Rigterink imza attı.

Söz konusu finansman desteği, İller Bankası aracılığıyla belediyelere su, içme suyu, kanalizasyon, katı atık ve ulaştırma sektörlerinde kullandırılacak.

Şimşek konuya ilişkin X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bütçedeki tüm imkanlarımızı bu doğrultuda seferber ettik" ifadesini kullandı.

Şimşek'in paylaşımı şu şekilde:

"Deprem yaralarını sarmak önceliğimizdir. 

Bütçedeki tüm imkanlarımızı bu doğrultuda seferber ettik. 

Deprem bölgesinde kullanılmak üzere uluslararası kuruluşlardan uygun maliyetli finansman desteklerini de devreye alıyoruz. 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD) sağlayacağı kaynak için teşekkür ederiz"

 

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek EBRD