Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Bakanlık, Dış Finansman Programı kapsamında 10 yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştiriyor

2024 yılı dış finansman programı kapsamında, ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli tahvil ihracı için Bank of America, BBVA, Citigroup ve J.P. Morgan’a yetki verildi. Yükümlülük yönetimi işlemi yarın gerçekleştirilecek ve sonuçlar 3 Ekim’de açıklanacak

Bakanlık, Dış Finansman Programı kapsamında 10 yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştiriyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılı dış finansman programı kapsamında ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli (Ocak 2035) bir tahvil ihracı gerçekleştirmek üzere Bank of America, BBVA, Citigroup ve J.P. Morgan’a yetki verdi. Yeni tahvil ihracıyla eş zamanlı olarak bir yükümlülük yönetimi işlemi de yapılacak.

Açıklamada, uluslararası sermaye piyasalarında işlem gören 2024-2026 vadeleri arasındaki altı ABD doları cinsinden tahvilin, yeni ihraç edilecek tahville değiştirileceği veya nakit karşılığı geri alınacağı belirtildi. Yükümlülük yönetimi işleminin yarın gerçekleştirileceği ifade edildi.

Yatırımcıların, geri alınacak tahvillere ilişkin belirlenen fiyatlar ve yeni tahvil için açıklanan gösterge ilk bilgiler çerçevesinde hangi tahvilden ne kadar tutarda değişim veya geri alım talep edeceklerini yetkilendirilen bankalar aracılığıyla bildirmeleri gerektiği kaydedildi. İade talep süresi, aynı gün içerisinde sona erecek.

Yükümlülük yönetimi ve yeni ihraç için talep toplama süresinin sonunda yeni tahvilin fiyatlaması yapılacak. İşleme ilişkin ilk sonuçların 26 Eylül’de açıklanması planlanırken, yükümlülük yönetimi işlemine dair süreç 1 Ekim’de tamamlanacak. Her iki işleme ilişkin kesinleşmiş sonuçların ise 3 Ekim’de kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.


Haber Kaynağı : AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek finansman finansal hizmetler