Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Çam ve Sakura Hastanesi içerisindeki dükkanlar 'tam kapasite' faaliyet vermeye başladı

Çam ve Sakura Hastanesi'ne giden vatandaşlar AVM formatında bir hastaneyle karşılaştı. Hastanede oyuncakçı, giyim satışı yapan dükkanların faaliyetlerine başladığı görüldü.

Haber Aktif muhabirinin çekmiş olduğu görüntülere göre Çam ve Sakura Hastanesi dükkanları faaliyetlerine başladı. Muayene olmak için hastaneye giden vatandaşlar AVM formatında bir hastaneyle karşılaştı. 

Aradıkları poliklinik bölümünü sorduklarında yol tarifini "Oyuncakçıyı geç sağda, şurdaki dükkanı dön karşıda" gibi tarif alan vatandaşlar şaşkın.

Bu durum bazı vatandaşların tepkilerine yol açtı. Alınan hizmetlerin yetersiz olduğunu düşünen ve randevu bulmada güçlük çeken vatandaşlar "AVM şeklinde hastane yapıyorlar ama içinde hekim yok" gibi eleştirilerde bulundu.

Yeterli hekim sayısının olmadığı ve en erken tarihli randevunun 15 gün sonrasına verildiği devlet hastanelerinde mağduriyetler sürerken AVM formatına dönen hastane akıllara hizmet mi yatırım mı sorularını akla getirdi. Doktorların çoğu uzmanlık aldıktan sonra yurt dışına gidiyor ve ülkeyi terk ediyor. Tüm bunların yaşandığı sağlık sektöründe gerçekten hastane içerisine mağaza açmak mı sağlıkta çağ atlamak oluyor bir muamma.

BirGün Gazetesi'nden Gazeteci İsmail Arı bu durumu sosyal medya hesabından şu şekilde yorumladı:

Arı, "AVM şeklinde hastane yapıyorlar ama içinde hekim yok. Çünkü iktidar yüzünden yurt dışına gidiyorlar. Ayrıca şu rezalet için de sağlıkta çağ atladık diyorlar" dedi.

Hastanedekilerin ihtiyaçları için mi bu tip dükkanlar hastaneye eklendi yoksa yatırım ve ihale yoluyla başka şeyler mi düşünüldü gibi sorular ister istemez akla geliyor. Sağlık Bakanlı'ğından henüz bir açıklama gelmedi. Sağlık sisteminde büyük reformlar ve iyileştirmeler bekleyen vatandaşların AVM formatındaki hastaneye şaşkılığı sürüyor.

 

Haber Kaynağı : 12punto