Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’tan enflasyon raporu yorumu: ‘Bu pilav çok su kaldırır’

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve NATO Ekonomi ve Güvenlik Politikası Başkanı Faik Öztrak X üzerinden Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladığı basın toplantısını değerlendirdi. Öztrak, katılaşan enflasyonist beklentileri yedi ayda kırmak mümkün değil. O yüzden tahminler çok revize edilir, bu pilav çok su kaldırır” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’tan enflasyon raporu yorumu:  ‘Bu pilav çok su kaldırır’

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan,  yılın ikinci enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunmuştu. Karahan toplantıda  “Enflasyon görünümünde kalıcı bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Merkez Bankası'nın temel amacı fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmekti” ifadelerini kullandı.

'Enflasyonist beklentileri yedi ayda kırmak mümkün değil'

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Faik Öztrak, Karahan’ın bu sözlerini şu ifadelerle eleştirdi:

“Merkez Bankası Başkanı Enflasyon Raporunu açıkladığı basın toplantısında; Mayıs ayında 12 aylık enflasyonun %76 ile zirveyi göreceğini, yılsonunda ise %38’e düşeceğini söyledi.  Buna göre; Merkez Bankası ilk 5 ayda gerçekleşecek enflasyonun %23,1 olmasını bekliyor.  2024’te yılın tamamında %38 enflasyon hedefine ulaşmak için son yedi ayda (Haziran-Aralık) gerçekleşecek enflasyon ise %12,1 olmalı.    Yani bu yıl son yedi ayda enflasyonu, Kerameti kendinden menkul "Faiz sebep, enflasyon netice" politikalarının uygulandığı yıllarda gerçekleşen en düşük enflasyonun, yarısının da altına düşürmek gerekiyor. Sadece para politikasının geçmişte alınan irrasyonel önlemler kaldırılarak normalleştirilmesi, anlaşılabilir hale gelmesi ve sıkılaştırılmasıyla, katılaşan enflasyonist beklentileri yedi ayda kırmak mümkün değil. O yüzden; Bu tahminler daha çok revize edilir. Bu pilav daha çok su kaldırır.”


Haber Kaynağı : 12punto

faik Öztrak Enflasyon Dezenflasyon Enflasyon Raporu Enflasyon Raporu 2024-II Merkez Bankası Fatih Karahan