Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Danone ve Nestle için sözlü savunma toplantısı 19 Aralık'ta yapılacak

Rekabet Kurulu, Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ ve Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısının 19 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Danone ve Nestle için sözlü savunma toplantısı 19 Aralık'ta yapılacak

Danone ve Nestle için sözlü savunma toplantısı 19 Aralık'ta yapılacağı açıklandı

Açıklamada şöyle denildi:

"Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ ve Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ tarafından rekabete duyarlı bilgi değişimi yoluyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelinmiştir. Bahse konu sözlü savunma toplantısı, 19 Aralık 2023 tarihinde saat 10.30’da yapılacaktır."

NE OLMUŞTU?

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin, distribütörlerinin yeniden satış fiyatını belirlemek ve distribütörlerine bölge ve müşteri kısıtı getirmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen önaraştırmanın Rekabet Kurulunca karara bağlandığı duyuruldu.

Kararda, "Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 15.12.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 22-55/850-M sayı ile karar verdi" ifadeleri yer aldı.

DONANE, ETİ VE HORİZON'A DA SORUŞTURMA

Kurul ayrıca Danone Tikveşli, Eti Gıda, Horizon Hızlı Tüketim'e de soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ, Eti Gıda San. ve Tic. AŞ, Horizon Hızlı Tüketim AŞ'nin rekabete duyarlı bilgi değişimi yoluyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik yürütülen önaraştırma Kurul tarafından karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak söz konusu teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.



Haber Kaynağı : 12punto

araştırma Rekabet Kurulu danone nestle