Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Emekliye ve memura zam kapıda mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 olarak açıklamıştı. Memur ve emekli için zammı için mayıs ve haziran ayı enflasyon verisi bekleniyor.

Emekliye ve memura zam kapıda mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyonu aylık bazda yüzde 3,18 olarak açıkladı. Yıllık bazda ise Nisan ayı enflasyon yüzde 69.80 olarak belirlendi.

TÜİK’e göre; Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 6,5, Şubat ayı enflasyon oranı yüzde 4,53, Mart ayı enflasyon oranı yüzde 3,16 çıkmıştı.

Milliyet'e konuşan yeminli mali müşavir ve ekonomist Muhammet Bayram, “Burada ekstra bir refah payı artışı da olacaktır. Ben 5 puanlık bir artışla birlikte hem memur emeklilerine hem de SSK ile Bağkur emeklilerine bir artış yapılacağını düşünüyorum” dedi.

"REFAH PAYI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Bayram, memurlara ekstra bir refah payı artışını olacağını düşünmediğini şu şekilde söyledi,

"Çünkü 14-28 Mayıs seçimleri öncesi verilen bir söz vardı, bu tutuldu. Seyyanen zam artı oransal artış yapıldı. En düşük memur maaşı önce 22 bin TL seviyelerine geldi, son zamlarla birlikte bu 33 bin TL seviyesine yükseldi" 

Memurlara yapılan zam ile özel sektörde ücret dengesizliğinin olduğunu aktaran Bayram, "10 yıl özel sektörde çalışan bir kişinin maaşı ile yeni memuriyete adım atmış bir kişinin maaşı aynı oldu. Memurlara seyyanen zam yapılmayarak ben bunun dengeleneceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. 



Haber Kaynağı : 12punto

TÜİK Enflasyon emekli zammı