Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Enerji sektöründe milyar dolarlık birleşme

Diamondback Energy ile Endeavor Energy Resources arasında 26 milyar dolarlık birleşme anlaşması imzalandı. Birleşme sonucu oluşan şirket, Batı Teksas ve New Mexico'daki Permiyen havzasındaki 3. büyük petrol ve gaz üreticisi olacak.

Enerji sektöründe milyar dolarlık birleşme

ABD merkezli petrol ve doğalgaz şirketi Diamondback Energy, petrol ve doğalgaz üreticisi Endeavor Energy Resources ile yaklaşık 26 milyar dolarlık birleşme anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Diamondback Energy'den yapılan açıklamada, şirketin Endeavor Energy Resources ile birleşme anlaşması imzaladığı bildirildi.

BİRLEŞMEDE BEKLENTİLER NELER?

Açıklamada, Diamondback Energy'nin, Endeavor Energy Resources ile şirketin net borcu da dahil olmak üzere yaklaşık 26 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla birleşeceği aktarıldı. Birleşme işlemi sonucunda Diamondback Energy'nin mevcut hissedarlarının kurulacak yeni şirketin yaklaşık yüzde 60,5'ine, Endeavor'un hissedarlarının da yaklaşık yüzde 39,5'ine sahip olmasının beklendiği kaydedildi.

ABD basınındaki haberlerde, Diamondback Energy ile Endeavor Energy Resources'un birleşmesi sonucu oluşan şirketin, Exxon Mobil ve Chevron'un ardından Batı Teksas ve New Mexico'daki Permiyen havzasındaki 3. büyük petrol ve gaz üreticisi olacağı belirtildi.


Haber Kaynağı : 12punto

dolar imza şirket Ekonomi Enerji