Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Finansal hizmetlerde yeni dönem: Fintek devrimi!

Fintek pazarı Türkiye ve dünyada hızla büyüyor. 150 milyar doları aşan küresel fintek pazarının 2027'ye kadar %13 büyümesi öngörülüyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi, fintek şirketlerinin temelini oluşturuyor.

Finansal hizmetlerde yeni dönem: Fintek devrimi!

Finansal hizmetler pazarı, finteklerin de katılımıyla büyük bir dönüşümden geçiyor.

Finansal teknoloji pazarı, Türkiye ve dünya genelinde hızla büyüyor. Yapılan araştırmalar, 150 milyar dolar büyüklüğündeki küresel fintek pazarının, 2027 yılına kadar %13 oranında bir büyüme göstereceğini öngörüyor. Küresel fintek şirketlerinin yaklaşık %90'ı yapay zeka ve makine öğrenimine dayalı teknolojilerle çalışıyor.

Özellikle 2024, finans sektöründe dijital dönüşümün daha da hız kazandığı bir yıl olarak öne çıkıyor. Açık bankacılık, finansal bilgilerin güvenli bir şekilde paylaşılmasını sağlayarak yeni iş modelleri ve değer önerileri oluşturma potansiyeline sahip. Açık bankacılığın daha da yaygınlaşmasıyla, finans sektörünün geleceğinin şekilleneceği öngörülüyor.

KPMG tarafından hazırlanan "Fintech’in Geleceği" raporuna göre, her 10 fintek şirketinden 9'u müşteri odaklı stratejilerini en üst veya yüksek öncelikli stratejiler olarak belirtiyor. Fintek liderlerinin %43'ü "müşteri deneyimini geliştirmeyi" kuruluşlarının en önemli stratejik hedefi olarak görüyor.

KPMG'nin yakın zamanda ABD'li tüketicilerle yaptığı bir ankette, tüketicilerin %86'sının veri gizliliği konusunda endişe duyduğunu, %78'inin toplanan veri miktarından endişe duyduğunu ve %40'ının verilerini etik bir şekilde kullanacaklarına ilişkin şirketlere güvenmediklerini belirtiyor. Bu nedenle, fintek liderleri finansal ürün güvenliğini, gizliliği ve veri güvenliğini öncelikli hedefler olarak belirliyor.

KPMG'nin raporunda finteklere, müşteri odaklı organizasyonlara dönüşmeleri için şu tavsiyelerde bulunuluyor:

"Temel iş tanımına odaklanın. Kârlılığa giden yolu açın. Uygun teknoloji kullanın ve teknik borçtan kaçının. Stratejik ortaklıklar oluşturun. Strateji belirlemek için verilerin gücünden yararlanın."

KPMG Türkiye Fintech ve Dijital Finans Lideri, Şirket Ortağı Sinem Cantürk, "Fintekler kısa bir süre içinde finansal hizmetlerin ayrılmaz bir parçası haline geldi" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

yapay zeka veri güvenliği Fıntech