Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gelir İdaresi Başkanlığı yurt dışı çıkış harcı için rakam verdi: ‘Her yıl düzenli zam yapılsın’

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni vergi paketine ilişkin hazırladığı sunumda yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL ve her yıl değerleme oranında artış önerisi yer aldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı yurt dışı çıkış harcı için rakam verdi: ‘Her yıl düzenli zam yapılsın’

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) 24 Mayıs 2024 tarihli '2024 yılı kanun çalışmaları sunumu' metninde yeni vergi paketine dair dikkat çeken öneri ve tahminler yer aldı. 

Sözcü'de yer alan habere göre, hükümetin yakın zamanda TBMM'ye göndermesi beklenen yeni vergi paketine dair sunumda, mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının, 3 bin TL'ye yükseltilmesi önerildi. 

Sunumda "önerilen düzenleme" ara başlığı altında "Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına alınan harç tutarının 3.000 TL olarak belirlenmesi, harcın her yıl yeniden değerleme oranında artırılmasının sağlanması ve Cumhurbaşkanına verilen yetkinin buna göre düzenlemesi önerilmektedir" denildi.

Önerinin "etki analizi" bölümünde ise 2023 yılında 8 milyon 743 bin 760 kişinin yurt dışına harç ödeyerek çıkış yapmış olduğu hatırlatılarak "2024 yılında da aynı sayıda kişinin yurt dışına harç ödeyerek çıkış yapacağı varsayımı ile 6 aylık gelir etkisinin 12,5 milyar TL olacağı hesaplanmaktadır" denildi.

ZAM MİKTARİ NETLEŞMEDİ DENİLMİŞTİ

Önerilen bu düzenlemenin Kurban Bayramı tatili sonrasında TBMM'ye sunulacak vergi düzenlemeleri paketi içinde yer alması öngörülüyor. Bloomberg'e göre, daha önce çıkış harcının 150 TL'den 1500 TL'ye çıkarılacağı yönünde haberler yer almıştı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları, çıkış harcına yapılacak zam miktarının henüz netleşmediğini belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Gelir İdaresi Başkanlığı Hazine ve Maliye Bakanlığı yeniden değerleme oran harç yurt dışı çıkış harcı