Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hedefleri seçim sonrasına bıraktı: 'Fon akışı olacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, döviz kuruna ve Türk Lirası'ndaki değer kaybına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "Türkiye’nin varlıklarına talep çok ciddi bir şekilde artacak. Yani Türkiye’ye fon akışı ciddi bir şekilde artacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hedefleri seçim sonrasına bıraktı: 'Fon akışı olacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg'e değerlendirmelerde bulundu. Şimşek Türk Lirası ve döviz kuruna ilişkin yaptığı değerlendirmede, yatırım ve fonlara ilişkin seçim sonrasını işaret etti.

Şimşek şunları söyledi:

"SEÇİMLERDEN SONRA..."

"Ben inanıyorum ki önümüzdeki aylarda özellikle de yerel seçimler sonrasında Türkiye’nin varlıklarına talep çok ciddi bir şekilde artacak. Yani Türkiye’ye fon akışı ciddi bir şekilde artacak."

"Döviz kuruna ilişkin konuşan Şimşek, bir kur hedeflerinin olmadığını ve dalgalı kur rejimi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada lira değerli mi, değil mi tartışmasına da prensip olarak girmek istemiyorum. Ama şu bir gerçek; bu sene cari açığa altın hariç bakarsanız, milli gelirin yüzde 1,4’üne denk geliyor. Dolayısıyla sürdürülebilir bir cari açık, yani dış borcun milli gelire oranını artırmayan bir cari açık şu anda sağlanmış durumda. Analistler tartışmaları eğer temel göstergeler üzerinden yapacaksa, bu hususu da kaçırmamaları lazım."

Şimşek ayrıca, kur korumalı mevduat sisteminde vergi istisnasının önümüzdeki yıl tekrar değerlendirileceğini ve kamu bankalarına sermaye artırımının gündemde olmadığını belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

yerel seçim Türkiye TL Mehmet Şimşek Kur Korumalı Mevduat