Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İktidardan seçim hamlesi: Emeklilerin bayram ikramiyesine dair çarpıcı kulis!

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'ndan sonra emekli ikramiyelerine ilişkin açıklama yapacağını öne sürdü. Buna göre, emeklilere verilecek olan 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi 10 bin TL'ye yükseltilecek.

İktidardan seçim hamlesi: Emeklilerin bayram ikramiyesine dair çarpıcı kulis!

2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseltildiğini açıklamış, daha sonra da 2 bin TL'lik ikramiyenin de 3 bin TL olarak ödeneceğini duyurmuştu.

Sefalet ücretine mahkum edilen emekliler, iktidarın belirlediği rakama tepki gösterdi.

ERDOĞAN 'İMKANSIZ' DEDİ; BAHÇELİ 'İYİLEŞTİRMELER YAPILACAKTIR' DEDİ

Erdoğan emeklilerin seyyanen zam taleplerini 'tahrik' olarak nitelendirerek bütçede emeklilere daha fazla kaynak ayırmanın imkansız olduğunu savunurken, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli, “Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” açıklamasını yapmıştı.

Milyonlarca emekli, maaş ve ikramiyelerine zam beklerken, bugün gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı öncesi sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

ERDOĞAN KABİNE'DEN SONRA AÇIKLAMA YAPACAK

Kısa Dalga'dan Mehmet Çetingüleç'in iktidar kulislerinden aldığı son bilgilere göre ise Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından emekli ikramiyelerine yönelik bir açıklama yapacak.

Buna göre Erdoğan'ın bayram ikramiyesinin 3 bin TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmasını duyuracağı öne sürülüyor. Böylece 2023 yılında 2 bin TL olan ikramiyeye 5 kat zam yapılmış olacak.

İktidar kanadından kulislere yansıyan bilginin doğru çıkması halinde emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 10'ar bin TL, yani toplamda 20 bin TL ikramiye alacak.


Haber Kaynağı : 12punto

bayram ikramiyesi Devlet Bahçeli Emekli emekli maaşı en düşük emekli maaşı ikramiye Mehmet Çetingüleç Recep Tayyip Erdoğan zam