Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Iraklı yetkililer, Bayraktar'ı doğrulamadı: Türkiye'den resmi bildirim gelmedi

Enerji Bakanı Bayraktar'ın petrol boru hattının 1 hafta içinde yeniden açılacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren Irak Petrol Bakanlığı'ndan yetkililer, kaynağı konuyla ilgili resmi bildirim almadıklarını ifade etti.

Iraklı yetkililer, Bayraktar'ı doğrulamadı: Türkiye'den resmi bildirim gelmedi
Iraklı iki üst düzey petrol yetkilisi; Irak'ın, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Kerkük'ten petrol ihracatı için kullanılan boru hattının faaliyete başlamaya hazır olup olmadığıyla ilgili Türkiye'den resmi bir bildirim almadığını açıkladı.

'RESMİ OLARAK BİLGİLENDİRİLMELİYİZ'

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın pazartesi günü yaptığı, ham petrol boru hattının hazır olduğuna ilişkin açıklamasının ardından, isminin açıklanmaması şartıyla konuşan Iraklı Petrol Bakanlığı üst düzey yetkilisi, "Biz Petrol Bakanlığı olarak boru hattının durumu hakkında son gelişmelere ilişkin olarak Türk tarafı tarafından resmi olarak bilgilendirilmeliyiz" dedi.

'SADECE MEDYADA DUYDUK'

Bakanlık yetkilisi, Albayrak'ın açıklamasını 'sadece medyada duyduklarını' söylerken, ikinci bir enerji danışmanı da Irak'ın 'sürüncemedeki mali ve teknik konular' hakkında görüşmeler için de beklediğini belirtti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2 Ekim Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 6 Şubat Maraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nı bu hafta içinde faaliyete geçireceklerini bildirmişti.


Haber Kaynağı : Reuters

petrol Alparslan bayraktar ırak

İlgili Haberler