Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İŞKUR’dan yenilikçi 'Aday Havuz Sistemi'

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip işçi adaylarına ilan açmadan ulaşmalarını sağlayan "Aday Havuz Sistemi"ni tanıttı

İŞKUR’dan yenilikçi 'Aday Havuz Sistemi'

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin nitelikli işçi adaylarına daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilmesi için "Aday Havuz Sistemi"ni uygulamaya koydu. İŞKUR'dan yapılan açıklamada, bu sistem sayesinde işverenlerin ilan açmadan ihtiyaç duydukları özelliklere sahip adayları görüntüleyebileceği belirtildi.

Sistem, işverenler için önemli avantajlar sağlarken, iş arayanlar için de daha uygun iş fırsatları sunmayı hedefliyor. İŞKUR’a kayıtlı olan işverenler, sistem aracılığıyla meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dil bilgisi, yaş ve çalışılacak il gibi kriterlerle filtreleme yaparak nitelikli adaylara ulaşabilecekler.

İşverenler, aylık 1000 adaya kadar arama yapma imkânına sahip. Listelenen adayların kişisel bilgileri Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde gizli kalırken, adayların nitelik ve becerileri görüntülenebilecek. Beğenilen adaylar, meslek bazında havuzlara atılarak İŞKUR aracılığıyla iletişim kurulabilecek.

Uygun adayların seçildiğine dair bilgilendirme mesajı gönderildikten sonra, işverenler adayların iletişim bilgilerini görebilecek. Adayın onayı ile iletişim kurulması sağlanacak. Ayrıca, her iki tarafın danışmanlarına da bilgilendirme e-postası gönderilecek.

Özel istihdam bürosu statüsünde olmayan tüm işverenler sistemden yararlanabiliyor. Ancak, aday bilgilerini detaylı görüntüleme ve havuz oluşturma özelliklerinden sadece İŞKUR’a kayıtlı işverenler faydalanabiliyor.

Bu yeni sistemin iş gücü piyasasında önemli bir yenilik olduğu vurgulanırken, işverenlerin zaman ve emek tasarrufu sağlayacağı, iş arayanların ise daha nitelikli iş fırsatları ile buluşacağı ifade edildi. İŞKUR, sistemin iş gücü piyasasına katkı sağlayarak işsizliğin azaltılmasına yardımcı olacağına inanıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İŞKUR aday havuz sistemi işçi alımı