Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail'e boykotun başrolündeki Coca Cola, Anadolu Group demek ve Anadolu Group Togg'un büyük ortaklarından biri

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sonrası dünyada ve Türkiye'de tepkiler devam ediyor.7 Ekim'den bu yana yapılanları dehşetle izlerken, bir yandan da özellikle Türkiye'de İsrail'e destek veren markalara yönelik olduğu söylenen bir boykot izleniyor. Bu boykotun başrolünde olan Coca-Cola nedense her boykotta ilk akla gelen markalardan oluyor. Peki Coca-Cola'nın İsraille bağlantısı olduğu iddialarının gerçeklik boyutu ne?

İsrail'e boykotun başrolündeki Coca Cola, Anadolu Group demek ve Anadolu Group Togg'un büyük ortaklarından biri

Bir süredir Türkiye'de de boykot listesinde ilk sıralarda olan markalardan olan Coca-Cola'nın bu süreçte 2023 3. çeyrek bilançosundaki yüksek kârı da boykottan etkilenmediğini ortaya koydu.

Coca-Cola'nın önemli üretim merkezlerinden birinin de olduğu Pakistan'da da gösterilerin başrolündeydi. Sürekli tartışmaların odağında olan Coca-Cola Netanyahu hükümetinin de yargı kararlarına yönelik gündeminde ilk sıralarda geliyor.

THY KALDIRDI

Belediyeler, şirketler son günlerde peş peşe açıklama yaparken, son olarak Türk Hava Yolları da CIP salonlarının ardından dinlenme salonlarında da İsrail menşeili ürünlerin satılmayacağını duyurdu.

THY'nin Pepsi, Coca Cola ve Cappy ürünlerini kaldırarak yerine yerli markalı içecekler koydu. Ancak THY henüz uçaklardaki ürünlere yönelik bir karar almadı.

PEKİ COCA-COLA İSRAİL'E DESTEK VERİYOR MU? ŞİRKET ASLINDA KİMİN?

Borsa İstanbul'da işlem gören CCOLA, Türkiye'deki yapılanmasının ana ortağı Anadolu Grubu, ayrıca Togg'u üreten "babayiğit"lerden olarak milli otomobilimizde yüzde 23 oranında payı bulunuyor.

Coca-Cola, dünyada da halka açık bir şirket ve en büyük 10 yatırımcısı da önemli banka ve fonlar... Şirketin yüzde 46'sı en büyük 25 hissedarın elinde.

Şirketin yönetim kurulunda sitesinde yer alan kişilerin finans sektörü ağırlıklı olduğu görülüyor. Yönetim kurulundaki kişiler çoğunlukla ABD'li olurken, ulusal kimliklerine bakıldığında İngiliz, İspanyol, Hollandalı da var ama İsrailli kimse görünmüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Togg coco cola