Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İstanbul'da damacana su fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde artış

İstanbul'da 19 litrelik damacana su fiyatları son 1 senede yüzde 100'ün üzerinde arttı. 1 bardak suyun fiyatı ortalamaya vurulduğunda 1 lirayı aşıyor.

İstanbul'da damacana su fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde artış

İstanbul'da 19 litrelik damacana su fiyatları, son bir yıl içinde yüzde 100'ün üzerinde bir artış gösterdi. Geçen yılın Ocak ayında 30-40 lira arasında olan fiyatlar, şu anda 75-100 lira bandında satılıyor.1 bardak suyun fiyatı ortalama olarak 1 lirayı aşmış halde.

Akaryakıt, kira, enerji ve çalışan ücretlerindeki artışlar, su fiyatlarına da yansımış durumda. Su satıcıları, maliyetlerdeki artışın tüketicilerin su arıtma sistemlerine geçişini hızlandırdığını ifade ediyor. Maliyet artışlarından şikayet eden satıcılar, fiyatların yüksekliğinin satışlara olumsuz etki ettiğini belirtiyor.

Su dağıtım firma yetkilisi Ünsal Akpolat, 19 litre suyu 75 TL ile 85 TL arasında sattıklarını belirtti. Akpolat, akaryakıt fiyatları, çalışan ücretleri, kira ve nakliye fiyatlarındaki artışların su fiyatlarına yansıdığını ifade etti. Ayrıca, bazı tüketicilerin fiyat artışlarına tepki göstererek su arıtma cihazları taktırdığını ve bu durumun satışlara olumsuz etki ettiğini dile getirdi.

Sinan Öcal adlı bir başka satıcı ise pandemi sonrası fiyat artışlarının devam ettiğini ve bir yıl içinde artışın yüzde 100'ü aştığını belirtti. Öcal, kira ücretlerindeki yüzde 100'ün üzerindeki artışın, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin su fiyatlarına yansıdığını ifade etti.

Fiyatlardaki sürekli değişimden şikayet eden bir vatandaş olan Nedret Yener, su fiyatlarının sürekli değiştiğini belirtti. Yener, arıtma denemesine rağmen suyun tadının hoşlarına gitmediğini ve satılan suların doğal kaynak suları olup olmadığını bilemediklerini ifade etti. Yemek ve çay için dinlendirilmiş su kullandıklarını belirten Yener, satılan suların doğal kaynak suları olup olmadığı konusunda şüpheleri olduğunu dile getirdi.


Haber Kaynağı : İHA

damacana su İstanbul