Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İşte iktidarın asgari ücret plânı: Prof. Duran Bülbül açıkladı...

Son 6 aylık enflasyonun netleşmesine sayılı günler kala emekli maaşlarına ne kadar fark yansıtılacağı merak konusu oldu. TÜİK'in toplumdaki güvenilirliği sorgulanırken Prof. Dr. Duran Bülbül, iktidarın asgari ücretliler için plânını açıkladı.

İşte iktidarın asgari ücret plânı: Prof. Duran Bülbül açıkladı...

Tele 1'de 'Gerçek Ekonomi' programında Bilge Yurtdagülen'in sorularını yanıtlayan 12punto yazarı ve ekonomist Prof. Dr. Duran Bülbül, TÜİK'in enflasyon hesaplamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Memur ve çalışanlara verilen enflasyon farklarının doğru yansıtılmadığını belirtren Prof. Bülbül, "Devlet istatistik yöneticileri, siyasetle onlara talimat verenler eliyle suça işlemişlerdir. Bu nedenle bütçe hakkı gereği halka hesap vermek zorundalar. TBMM bu konuyla ilgili olağanüstü toplanmalıdır çünkü bu bir milli meseledir" dedi.

'BİR AYLIK MAAŞ BİLE ÖDEYEMEYECEKLER'

İktidar kanadında 'çukur belediyeciliği' senaryolarının devreye sokulmak istendiğine dikkat çeken Bülbül, "Siyasi iktidar artık CHP'li belediyelerine hizmet yaptırmak istemiyor. Artık istihdamın da önünü tıkamıştır. Kimse işe giremeyecek. Tasarruf tedbiri altında bunu da kısıtladıklarında bundan sonra belediyeler bir aylık bile maaş ödeyemecekler ve kamu hizmeti yapamayacaklar. Muhalefetin bu sürece hazırlanması ve kamuoyuna taşıması gerekir." dedi.


Ayrıntılar için...



Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret Duran Bülbül