Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kamu işçileri için yeni zam talebi!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, enflasyonun erittiği maaşları telafi etmek için kamu işçilerine ek zam veya iyileştirme yapılmasını istedi.

Kamu işçileri için yeni zam talebi!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin ücretlerinde düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, bu düzenlemenin adına "ek zam" veya "iyileştirme" denilebileceğini ifade etti. Atalay, bu yönde bir adım atılması gerektiğini vurguladı.

2023-2024 dönemindeki mali ve sosyal hakların belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün mayıs ayında imzalandığını hatırlattı. Ancak sözleşmedeki oranların yüksek enflasyon nedeniyle eridiğini belirten Atalay, bu kayıpların giderilmesi için TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu'nu harekete geçirdiklerini söyledi.

Atalay, bu çabalar sonucunda 29 Ocak'ta imzalanan ek protokolle, sözleşme yürürlük tarihi farklı dönemlerde olan kamu işçilerinin de yararlandığını belirterek, yaklaşık 230 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 32,57'lik artış yapıldığını dile getirdi.

Ancak Atalay, enflasyonun yüksekliği ve artan maliyetler karşısında bu artışın yeterli olmadığını belirtti. Atalay, kamu işçilerinin ücretlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ve bu konuda adım atılması gerektiğini vurguladı.

Atalay, ayrıca çalışanların ücretleri üzerinden ödediği gelir vergisinin yüksekliğine de dikkat çekerek, vergiyle ilgili haksız bir uygulama olduğunu ifade etti. Taşeron işçilerin kadro taleplerinin de devam ettiğini belirten Atalay, bu taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.


Haber Kaynağı : AA

Ergün Atalay Enflasyon TÜRK-İŞ