Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Karadeniz'den çıkan 25 liralık Traça'yı gören yurttaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu

Rize'nin Pazar ilçesinde Karadeniz'den çıkan ve 25 liraya satılan traça metrelerce kuyruk oluşturdu. Peki traça nedir? İşte ayrıntılar...

Karadeniz'den çıkan 25 liralık Traça'yı gören yurttaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu

Rize'nin Pazar ilçesinde balık kuyruğu oluştu. 25 liraya satılan traçanın fiyatı görenleri hayrete düşürdü. Balıkçı esnafının ‘Denizin kuru fasulyesi’ diye bağırarak sattığı traçaların fiyatı ucuz bulan vatandaşlar alabilmek için birbiriyle yarıştı. 600 kilogramı bulan 40 kasa balık kısa sürede tükendi.

Ramazan ayına özel kampanya yaptıklarını ve tüketicilerinde rağbet gösterdiğini dile getiren balıkçı esnafı Turgay Şimşek “Ramazan dolayısıyla böyle bir kampanya yaptık ve 40 kasa balık 40 dakika içerisinde tükendi. Daha önce kilosu 75 liraydı, 25 TL’ye düşürdük ve hemen tükendi. Vatandaşımıza afiyet olsun” ifadelerini kullandı.

TRAÇA NEDİR?

Trança veya traça olarak bilinen Trachuridae familyasından bir istavrit türüdür. Bu balıklar sıcak ve ılık sularda yaşamaktan hoşlanmaktadırlar. Traça balıkları sığ sularda yosun ve taşlık alanlarda tek başına yaşayan bir canlı olarak bilinmektedir. Bu balıkların çene yapıları ve dişleri oldukça güçlü olmaktadır.

Traça balıkları, küçük boyutları ve parlak renkleri ile dikkat çeker. Bu balıkların boyutları türlere ve yaşam alanlarına bağlı olarak değişiklik gösterse de, ortalama olarak 10 cm ila 25 cm arasında değişen uzunluklara ulaşabilirler. Traça balıklarının vücutları ince ve hafifçe yassıdır, bu da onlara su içinde hızlı hareket etme yeteneği sağlar. Renkleri türlere bağlı olarak değişir ve genellikle gümüş, mavi, yeşil ve kırmızı renk tonlarında olup, yan taraflarında benekli veya çizgili desenler bulunur. Traça balığı sardalya, kolyos, kalamar, ahtapot, karides gibi deniz canlılarıyla belenir. Trança balığı yaz aylarında üreme mevsimine girer. Traça balığı hermafrodit özellik gösteren bir balık çeşididir.


Haber Kaynağı : İHA

traça İstavrit trança karadeniz Rize