Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

KESK'ten asgari ücrete 'açlık sınırı' tepkisi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 2024 yılı asgari ücret tutarının açıklanmasının ardından bir basın açıklaması yaptı ve 17 bin 2 liralık ücretin açlık sınırının da altında kaldığını belirtti.

KESK'ten asgari ücrete 'açlık sınırı' tepkisi

Asgari ücret tutarının açıklanmasının ardından 17 bin 2 liralık rakama dair tepkiler de birbiri ardına gelmeye başladı.

Yıl içerisinde bir kez belirneceği açıklanan asgari ücretin 18 bin lira olan açlık sınırının altında kalması sonrasında KESK yürütme kurulundan basın açıklaması geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Asgari ücret tespit komisyonundan çıkan 17bin2 TL’lik karar, açlık sınırı olan 18 bin TL’nin dahi altında kalmakta, iktidar ve sermaye kesimleri bu kararla birlikte milyonları sefalet koşullarında yaşamaya mahkum etmektedir.

Sermaye sahipleri işçinin emekçinin yarattığı katma değerle, ödediği vergilerle zenginleşirken emeğin milli gelirden aldığı pay ise AKP iktidarı boyunca sürekli düşmüş, halk yoksulluğa terk edilmiştir.

Unutulmamalıdır bu ülkede asgari ücret ortalama ücret haline gelmiştir. Bu kararla birlikte şu anki enflasyon koşullarında dört kişilik bir ailede 3 kişi çalışsa dahi ancak yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahip olabilmektedir.

KESK olarak son bir yılda “Geçim bütçesi istiyoruz! Halktan, emekten yana demokratik bir bütçe istiyoruz!” şiarıyla gerçekleştirdiğimiz 7 mitingde de talep ettiğimiz gibi insan onuruna yaraşır, yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyor, bütün konfederasyonları emeğin haklarını birlikte savunmaya çağırıyoruz!



Haber Kaynağı : 12punto

açlık sınırı Asgari Ücret Tespit Komisyonu iktidar kamu işçi KESK

İlgili Haberler