Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mahfi Eğilmez ülke ekonomisinin kötü gidişini çarpıcı örnekle gösterdi

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikalarının dünya genelinde uygulanan politikalarla uyumlu gitmediğini yaptığı bir Arjantin göndermesiyle gösterdi.

Mahfi Eğilmez ülke ekonomisinin kötü gidişini çarpıcı örnekle gösterdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineyi açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı görevini yürütecek olan Mehmet Şimşek, 4 Haziran 2023 tarihinde görevi Nureddin Nebati’den devralmış ve realist ekonomiye dönüş sinyali vermişti.

O andan itibaren faiz artırımına başlayan ve yurtdışından hazine için para bulmak adına ziyaretler gerçekleştiren Mehmet Şimşek, ekonomik olarak Türkiye'yi realist bir çizgiye çekmeye çalışsa da yapılan zamlar ve her geçen gün artan hayat pahalılığı yüzünden ekonomik seyir konunun uzmanları tarafından kötü olarak değerlendiriliyor.

Uzun bir süre dünya ülkelerinin aksine faiz artırmayan Türkiye şimdilerde diğer ülkelerin izlediği ekonomik politikaları takip etmeye çalışsa da durumun kötüye gidişi devam ediyor. 

Ekonomist Mahfi Eğilmez, bu kötü gidişin yönetimsel kararlar neticesinde olduğunu ve ülkemizin kötü gidişinin de kendisine has bir ekonomi türü olarak değerlendirilemesi gerektiğini yaptığı sosyal medya paylaşımı ile gösterdi.

Bilinenin aksine üçünücü bir ekonomi türü olduğunu söyleyen Eğilmez, ekonomik olarak batma noktasına gelen Arjantin'i de dahil ederek şu paylaşımı yaptı:

"Üç tür ekonomi vardır: (1) Gelişmiş ekonomiler, (2) Gelişmekte olan ekonomiler, (3) Arjantin ve Türkiye"


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Arjantin Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi Dünya hazine Mahfi Eğilmez Nureddin Nebati Mehmet Şimşek Sosyal Medya