Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mehmet Şimşek yarın açıklayacak: 'Kamuda Tasarruf Paketi'nin ayrıntıları ortaya çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yarın kamuoyuyla paylaşacağı 'Kamuda Tasarruf Paketi'nin' ayrıntıları ortaya çıktı. Tasarruf kurallarına uymayan yöneticilere yaptırım uygulanacağı öğrenildi.

Mehmet Şimşek yarın açıklayacak: 'Kamuda Tasarruf Paketi'nin ayrıntıları ortaya çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la birlikte Kamuda Tasarruf Paketi'ni 13 Mayıs'ta açıklayacak.

Kamuoyunda gözlerin çevrildiği pakete ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Söz konusu pakette tasarruf edilecek alanlar belirlenirken, harcamalarda da yüzde 10'dan fazla kesintiye gidilecek. Tasarrufa uymayan yöneticilere ise yaptırımlar uygulanacak.

KAMUDA TASARRUF EDİLECEK ALANLAR BELİRLENDİ

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, kamudaki tüm harcamalar kalem kalem çıkarılarak, tasarruf edilecek alanlar belirlendi. Kırtasiye giderlerinden, yeni taşıt ve bina alımı veya kiralanmasına, demirbaş harcamalarından temsil-ağırlama giderlerine, enerji ve su giderlerinden hizmet içi eğitim harcamalarına kadar her alanda yüzde 10’dan fazla kesintiye gidilecek. Yatırım ödeneklerinden ise yüzde 15 oranında kesinti yapılacak. Bu kesintilerle yılın ikinci yarısında 100 milyar liradan fazla tasarruf edileceği belirtildi.

TASARRUF KURALLARINA UYMAYAN YÖNETİCİLERE YAPTIRIM

Tasarruf kurallarına uymayan kamu yöneticilerine bir yaptırım uygulanması da söz konusu olacak. Bu yaptırımların idari nitelikte olacağı, kurallara uymayan kamu yöneticilerine disiplin soruşturması veya görevi ihmal suçuna benzer bir yaptırımın gündeme geleceği kaydediliyor.

PAKETİN UYGULANMASINDA İKİ FARKLI YOL İZLENECEK

Açıklanacak yeni tasarruf ve verimlilik paketinin uygulanması konusunda iki ayrı yol izlenecek. Bazı tedbirler idari düzenlemelerle uygulamaya konulacak. Yasa değişikliği gerektiren adımlar konusunda ise TBMM devreye girecek. Bu kapsamda, ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeler hızla Meclis’e sevk edilecek.


Haber Kaynağı : 12punto

kamuda tasarruf Mehmet Şimşek Cevdet Yılmaz