Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Memurlar dikkat: Financial Times'tan çok konuşulacak maaş iddiası

Financial Times gazetesi, Türkiye'nin bütçe açığını azaltmak amacıyla memur maaşlarının dondurulabileceğini ileri sürdü.

Memurlar dikkat: Financial Times'tan çok konuşulacak maaş iddiası

31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan sıkı para politikası ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri sonrası bir iddia da Financial Times'tan geldi.

Financial Times, memur maaşlarının dondurulabileceğini öne sürdü.

'MEMUR MAAŞLARI DONDURULABİLİR'

Analizi değerlendiren Sözcü gazetesi yazarı Nedim Türkmen, İtalya, İspanya, İngiltere, Yunanistan ve İrlanda gibi ülkelerin de geçmişte benzer bir duruma gitmişti.

Financial Times, Türkiye'deki kamu sektöründe uygulanan tasarruf tedbirlerine dikkat çekiyor. Artan bütçe açığı ve ekonomik sıkıntılar, kamu harcamalarında tasarruf önlemlerinin alınmasını zorunlu kılıyor. Gazeteye göre, bu tedbirler arasında memur maaşlarının dondurulması da bulunabilir.

Bu gelişmeler, memur maaşlarıyla ilgili önemli değişikliklerin gündeme gelmesine ve ekonomik politikaların yeniden değerlendirilmesine yol açabilir. Geçen yıl temmuz ayında memurlara yapılan seyyanen zam, bu yıl enflasyonun 5,42 puan altında kaldı, bu da memurların ekonomik olarak zorlanmasına neden oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine göre, önümüzdeki ocak ayında memur maaş zammının enflasyonun en az 4 puan altında kalacağı öngörülüyor. Bu durum, memurların alım gücünde önemli bir düşüş yaşanabileceğine işaret ediyor.

Hükümet kanadından ise iddialara karşın henüz bir açıklama yapılmadı.


Haber Kaynağı : 12punto

Financial Times memur maaşları