Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Milyonlarca yurttaşı ilgilendiriyor: Cem Küçük en düşük emekli maaşı için rakam verdi

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, milyonlarca emeklinin merakla beklediği en düşük emekli maaşıyla ilgili rakam verdi.

Milyonlarca yurttaşı ilgilendiriyor: Cem Küçük en düşük emekli maaşı için rakam verdi

Memur ve memur emeklilerine verilecek zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu rakam yüzde 37,57 oranında kaldı.

Yüzde 15 toplu sözleşme ve enflasyon farkı nedeniyle SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasında yüzde 11-12 puanlık bir fark ortaya çıktı.

CEM KÜÇÜK EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN RAKAM VERDİ

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merakla beklerken, iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük emeklilere ödenecek refah payı ile ilgili kulis bilgilerini paylaştı.

TGRT Haber canlı yayınında konuşan Küçük, "Memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın zam oldu. Memurlar ve asgari ücrete de yüzde 50'ye yakın zam yapıldı ama SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,5'te kaldı. Özellikle kök maaş meselesi çözülmedi" dedi.

Küçük sözlerini şöyle sürdürdü;

"Buradan söyleyelim en düşük maaş alanların durumu o kök maaş halledilerek en az 11 bin 500 ila 12 bin TL seviyesine getirilmesi lazım. Diğer SSK ve Bağ-Kur'luların maaşları da yüzde 50'ye tamamlanması gerekiyor ki adalet olsun. Hep söylüyoruz; seçim onu bunu geçtim, adalet olsun. Adalet açısından da bunun olması lazım. 1 yıldan beri özellikle en düşük maaşı alan emekliler bir kez zam aldı. Son 1 yılda enflasyon yüzde 70, gıdaya vurursak 80-90 aralığında... Devleti ve TÜİK'i baz alsak bile yüzde 75 civarlarında."

EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN?

Emekli aylıklarına enflasyon verisi dışında yapılacak zam için yasal değişiklik gerekiyor. Yapılacak yasal değişikliğin 16 Ocak’tan sonra TBMM’ye sevk edilmesi bekleniyor. Bu kapsamda ocak ayı içinde zam oranının netleşmesi, emekli aylıklarının daha öncesinde verilmesi durumunda ise sonradan aradaki farkın hesaplara aktarılması öngörülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

cem küçük emekli maaşı Emekli en düşük emekli maaşı